Všetci boli po vyskúšaní tohto jedla ohromení: Recept, aký ste (možno) nikdy predtým nepripravovali!

Perfektné, rýchle a jednoduché jedlo, ktoré je ideálne (nielen) na Vianoce a Veľkú noc.

Ja túto roládu pripravujem aj na rodinné oslavy, večierky a stretnutia s kamarátmi.

 

 

Recept z youtube kanála Ricette di Casa Mia na jemnú kuraciu sekanú.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs

jarnú cibuľku

chilli korenie

mletú červenú papriku

2 vajcia

2 PL strúhanky

150 g varenej šunky

250 g údenej slaniny

75 g tvrdého syra

mleté čierne korenie

olivový olej

Na polevu:

2 PL medu

3 ČL mletej papriky

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na väčšie kocky.

Vložíme ich do mixéra a rozmixujeme na kašu.

Hmotu potom pridáme do väčšej misky.

 

 

Potom do misky pridáme nakrájanú cibuľku, chilli korenie, mletú papriku, vajce, strúhanku.

Všetko spolu rukou dôkladne premiešame.

Na tvrdej podložke na kocky nakrájame šunku a slaninu.

Vložíme do mixéra a rozšľaháme.

 

 

Šunkovo-slaninovú zmes nasypeme do misky.

Pridáme nahrubo nastrúhaný syr, vajce, čierne korenie.

Rukou všetko zamiešame.

 

 

Papier na pečenie položíme na plech, polejeme ho olejom, rozotrieme.

Pridáme kuraciu zmes a rukami ju roztlačíme do tvaru obdĺžnika.

Potom nanesieme šunkovú zmes, zrolujeme do tvaru rolky.

Papier na konci zatočíme.

 

 

Rolku vložíme do sklenenej formy na pečenie, potom ju vložíme na plech.

Dáme piecť do predhriatej rúry na 50 minút pri teplote 180°C.

Do malej misky pridáme med, mletú červenú papriku.

Vidličkou zamiešame.

 

 

Medovou zmesou potrieme upečenú roládu po celej ploche.

Dáme piecť na ďalších 10 minút.

Po vychladnutí môžeme túto mäsovú delikatesu servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay