Vrstvený zemiakový pekáč s mäsom a kyslou smotanou: Neskutočne dobré papáničko!

Skvelý tip na večeru, alebo obed, ktorý máte hotový raz-dva. Stačí všetko poukladať na plech a šup do rúry. Chutí to vynikajúco!

Skvelý tip na večeru, alebo obed, ktorý máte hotový raz-dva. Stačí všetko poukladať na plech a šup do rúry. Chutí to vynikajúco!

Potrebujeme:

200 g šampiňónov nakrájaných na plátky

700 kg zemiakov

350 g mletého mäsa

2-3 ks cibule

200 g strúhaného syra

...

2 lyžice kyslej smotany a 2 lyžice majonézy

Soľ, korenie

Postup:

Rúru nastavíme na 180 stupňov a plech na pečenie s vyššími okrajmi vymastíme olejom.

Cibuľu očistíme, nakrájame na plátky a uložíme na dno plechu. Na cibuľu uložíme na plátky nakrájané zemiaky, osolíme a okoreníme. Na zemiaky navrstvíme ochutené mleté mäso. Na mäso uložíme šampiňóny nakrájané na plátky. Na vrch navrstvíme strúhaný syr.

Na syr navrstvíme smotanu a majonézu. Môžeme dochutiť soľou a korením. Pečieme pri 180 stupňoch zakryté alobalom 45 minút, potom alobal zložíme a necháme zapiecť dochrumkava!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)