Vrstvený šalát GYROS: Pripravte tú najväčšiu misu, ktorú doma máte, nikdy ho nie je dosť!

Toto je naozaj výborný tip na večeru. Vrstvený GYROS šalát je u nás veľmi, veľmi obľúbený. Určite skúste. Šalátik najlepšie vyzerá v mise z číreho skla.

Potrebujeme:

2 väčšie kuracie prsia

2 lyžice oleja

1  lyžička korenia GYROS

1 väčšia cibuľa

4-6 sterilizovaných uhoriek

...

1 konzerva sterilizovanej kukurice

1 malá majonéza

1 kyslá smotana (príp. biely jogurt)

2 -4 strúčiky pretlačeného cesnaku

kečup

Čínska kapusta

Voliteľné – syr, čalamáda, olivy

Postup:

Kuracie mäsko narežeme na drobné kocky, dáme do misky, pridáme 2 lyžice oleja a 1 čajovú lyžičku korenia gyros. Premiešame a necháme chvíľu postáť, kým si nakrájame cibuľu a uhorky. Potom mäsko dáme na panvicu a orestujeme cca 7-10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

Majonézu, smotanu a prelisovany cesnak vymiešame dohladka a začneme vrstviť. Na spodok misy uložíme mäsko. Ak mate trosku výpeku, dajte ho do misky spolu s mäsom. Na mäsko uložíme rovnomerne nadrobno pokrájanú cibuľu na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, na to navrstvíme na pokrájané sterilizované uhorky a ďalšou vrstvou je kečup, kapusta, prikryjeme sterilizovanou kukuricu prikryjeme druhou polovicou majonézovej masy vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky. Ozdobíme (ja som ozdobila čalamádou a nakladanou paprikou). Vrstvy môžete obmieňať podľa vašej chuti. Šalátik je výborný!

foto: reprofoto chefkoch