plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vrstvený mäsový pekáč pre návštevy: Najlepšie papáničko na svete – podávajte teplé aj na studeno!

Vynikajúci recept z youtube na mäsovú pochúťku z tortovej formy.

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs;

250 g šunky;

150 g nakrájanej slaniny;

200 g syra;

4 vajcia;

4-5 lyžíc múky;

soľ, mleté ​​čierne korenie – podľa chuti;

4 lyžice smotany 30%;

čajová lyžička papriky;

mix sušených bylín – podľa chuti.

Postup:

Nakrájajte kuracie prsia na 3 pozdĺžne plátky.

Plátky mäsa a vyklepte- len trochu, z jednej strany. Potom posypte soľou a mletým čiernym korením z oboch strán.

Šunku nakrájajte na plátky, ktoré sa ľahko dajú uložiť na plech.

3 vajcia rozšľahajte vidličkou dohladka, pridajte do nich soľ a sušené bylinky.

Múku dajte do samostatnej misy a podľa chuti osoľte.

Dno a steny formy pokryte tenkými plátkami slaniny, pekne ich upravte a nechajte konce presahovať cez konce formy.

3 plátky mäsa obaľte v múke, potom ich ponorte do rozšľahaných vajec. Dajte ich do formy a úplne pokryte dno. Ak sú na niektorých miestach medzery, vyplňte ich rozšľahaným vajcom, aby ste získali súvislú vrstvu.

Pridajte polovicu šunky a vytvorte súvislú vrstvu.

Na šunkovú vrstvu rozotrite polovicu syra, ktorý ste nastrúhali cez strúhadlo.

Pridajte ďalšiu vrstvu kuracích pŕs, šunky a syra.

Druhú vrstvu syra pokryjeme poslednými plátkami mäsa. Ak vám zostane rozšľahané vajíčko, navrstvite ho na povrch.

Zmiešajte smotanu na varenie, rozšľahané vajíčko s vidličkou a paprikou. Rozložte na povrch naplnenej formy.

Potom striedavo prikryte konce slaniny na oboch stranách smerom dovnútra a zakryte nimi vrstvu krému.

Pečieme pagáč 30-35 minút v predhriatej rúre na 180 ° C‌ a zakryjeme ich hliníkovou fóliou.

Nechajte ho 2 – 3 hodiny vychladnúť, potom ho znovu zakryte alobalom a na jeho povrch položte závažie. Dajte do chladničky na pár hodín alebo na noc.

Pomocou tenkého noža opatrne oddeľte vak od stien vaničky. Potom ho opatrne zdvihnite drevenou špachtľou, aby ste ho oddelili od dna.

Vrecúško prevráťte na tanier alebo sekáčik.

Nakrájajte ho na tenšie alebo hrubšie plátky a podávajte ho s veľkou radosťou!

Prajeme dobrú chuť! :-)

Video:

 

Najlepšie recepty na dnes