Vrstvený mäsový pekáč „Pánska jazda“: Za takúto pochúťku vás musí každý chlap nosiť na rukách!

Výborná vrstvená misa so všetkým, čo moji chlapi milujú – bravčové mäsko, zemiaky, klobáska, slaninka, cibuľka a korenie. Odporúčam, je to veľká mňamka!

Výborná vrstvená misa so všetkým, čo moji chlapi milujú – bravčové mäsko, zemiaky, klobáska, slaninka, cibuľka a korenie. Odporúčam, je to veľká mňamka!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

9 plátkov bravčového mäsa (karé, aj krkovička môže byť)

2 stredne veľké cibule

2 ks papriky – 1 zelenú a 1 kápiu

2 paradajky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 jemne pikantná klobáska

250 g slaninky – pásiky

Soľ, čierne korenie, grilovacie korenie

Postup:

Mäsko si naklepeme pod igelitom, ochutíme soľou, koreninami a necháme chvíľu marinovať. Zemiaky aj cibuľu nakrájame na kolieska – osolíme.

Do hlbšieho pekáča dáme vrstvu zemiakov, kolieska klobásky, posypeme cibuľkou a uložíme plátky slaninky. Pokračujeme nakrájanou zelenou paprikou, kolieskami rajčín a nakrájanou kápiou.

Teraz uložíme plátky mäska a prikryjeme zvyškom slaninky.

Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov 1 hodinu. Potom alobal zložíme a pečieme ešte 20-25 minút bez alobalu. Môžeme si pochutnávať.

Do misy môžete pokojne pridať aj kečup, horčicu alebo kyslú smotanu. Zelenina pustí dosť šťavy, takže netreba špeciálne podlievať, ale ak sa predsalen rozhodnete, stavte na vývar.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)