Vrstvený jablkový koláč s tvarohom podľa Ivy: Nesmierne vláčny a chutný – najlepší jablkáč celej sezóny!

Dobrý deň, na tento koláčik som sa veľmi dlho tešila a tento víkend sme ho aj konečne vyskúšali. Je naozaj fantastický, jemný, vláčny a pritom šťavnatý. Autorke Ive M. ďakujem za ďalší skvelý recept, ktorý má už pevné miesto v našich obľúbených receptoch.

Potrebujeme:

1 cesto (tmavé):

400 g hladkej múky

150 g masla

100 g práškového cukru

2 lyžice kakaa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bl. prášku do pečiva

8 lyžíc vody

1 vajce

2. cesto svetlé

200 g polohrubej múky

200 g krupicového cukru

1 bal. prášku do pečiva

150 ml vody

100 ml oleja

2 vajcia

Tvarohový krém:

2 vaničky tvarohu

100 ml mlieka

Cukor podľa chuti + 1 bal. vanilkového cukru

Jablková vrstva:

8-10 ks jabĺk, nastrúhaných

Cukor podľa chuti, aj podľa sladkosti jabĺk (asi 2 lyžice)

1 bal. škoricového cukru

Postup:

Najskôr si pripravíme tmavé cesto – zmiešame všetky sypké prísady a potom všetky zvyšné prísady a dobre premiešame. V rukách vypracujeme vláčne cesto. Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom (dobre natlačíme až do okrajov). Pomôcka od Ivy – cesto aj s papierom vyberieme z plechu a na doske rozvaľkáme presne na tvar plechu, v plechu potom už len dotvarujeme.

Tvarohovú vrstvu vymiešame dohladka a nanesieme na tmavé cesto.

Na tvarohovú vrstvu nanesieme vrstvu ochutených strúhaných jabĺk.

Múku zmiešame s cukrom, prášku do pečiva, pridáme ostatné prísady a vyšľaháme penivé cesto. Nalejeme na vrch. Pečieme pri teplote 180 stupňov doružova.

Koláčik je naozaj výborný, určite skúste.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Recept aj s fotopostupom nájdete TU.