plny-hrniec_transparent_negativ.png

Absolútne najlepší vrstvený jablkový zákusok s pudingom a piškótami: Prekvapivo jednoduchý recept!

Lahodný dezert s jablkami, smotanou a striaccatellovým krémom. Nadýchaná lahôdka!

Tento dezert sa skladá z jemnej piškóty, jablkovej vrstvy, čokoládového krému a peny striaccatella.

 

 

Všetko chutí skvele a vyzerá krásne.

Dezert sa bude skvelo hodiť na ku káve alebo na rodinné stretnutia.

Výnimočný recept na fantastický krémový dezert s jablkami z portálu przyslijprzepis.

Potrebujeme:

(objem pohára je 250 ml)

Na piškótu:

4 vajcia

5 PL kryštálového cukru

1/2 šálky hladkej múky

1 PL zemiakovej múky

1 ČL prášku do pečiva

Na jablkovú zmes:

1,5 kg jabĺk

citrónové želé

Na krém:

750 ml mlieka

2 smotanové pudingy bez cukru (2 x 40 g)

1 PL hladkej múky

200 g masla

3 PL nutelly alebo akéhokoľvek čokoládového krému

Na vrch:

500 ml smotany na šľahanie

1/2 pohára práškového cukru

100 g nahrubo nastrúhanej čokolády (mliečnej alebo tmavej)

1,5 PL želatíny

125 ml vriacej vody

Dodatočne:

cca 300 g dlhých piškót

Postup:

Mlieko, cukor, múku a pudingy pridáme do hrnca.

Dôkladne premiešame a za stáleho miešania uvaríme.

Vzniknutý puding ochladíme na izbovú teplotu.

 

 

Pokračujeme prípravou piškóty: z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Potom za stáleho miešania postupne pridávame cukor. Pridáme žĺtky a premiešame.

Nakoniec preosejeme hladkú a zemiakovú múku s práškom do pečiva.

Jemne premiešame, najlepšie lyžicou.

Cesto prelejeme na plech na pečenie (25 x 35 cm) vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry. Pečieme asi 15-20 minút pri teplote 180°C (horný/spodný ohrev).

Po upečení necháme piškótu vychladnúť.

Jablková vrstva:

Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle, mali by sme získať 1,5 kg jabĺk.

Orestujeme ich do mäkka a miešame, aby nám neprihoreli.

K opečeným jablkám pridáme citrónové želé, premiešame, aby a rozpustilo a horúce jablká naukladáme na piškótu.

 

 

Na horúce jablká ihneď naukladáme piškóty. Dezert odložíme nabok vychladnúť a prikryjeme ho utierkou.

Do misky pridáme maslo izbovej teploty a vyšľaháme do nadýchanej konzistencie.

Potom za stáleho miešania postupne pridáme vychladnutý puding.

Do krému pridáme nutellu a miešame, kým sa suroviny nespoja (nie dlho).

Krém nalejeme na vychladnutý koláč a zarovnáme.

Na hrubom strúhadle nastrúhame čokoládu. Do misky pridáme želatínu, zalejeme horúcou vodou, dôkladne vymiešame a necháme vychladnúť.

Medzitým vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom.

Vychladnutú želatínu stále miešame. Pri pridaní želatíny konáme rýchlo – pridáme nastrúhanú čokoládu, dôkladne a energicky premiešame metličkou.

 

 

Penu vylejeme na krém, uhladíme a tortu môžeme posypať aj nastrúhanou čokoládou.

Dezert vložíme do chladničky, najlepšie na noc, aby sa všetky chute prepojili.

Torta sa krásne krája, vyzerá veľmi pekne a chutí naozaj výborne.

Jej vrstvy spolu dokonale spolupracujú.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes