plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto je absolútne najlepší obed z cestovín – číslo 1 v našej rodine: Vrstvený Gyros kastról, komplet jedlo v jednej mise!

Výborné papanie z cestovín, kuracieho mäska a úplne jednoduchej, ale zato výbornej omáčky.

Výborné papanie z cestovín, kuracieho mäska a úplne jednoduchej, ale zato výbornej omáčky.

Potrebujeme:

400 g cestovín (ideálne vruty)

2 červené papriky

350 g húb

3 kuracie filé

korenie na Gyros

1 veľká cibuľa

5 lyžíc majonézy

3 lyžice kečupu (pikantný)

soľ, korenie

200 g syra nastrúhaného

Postup:

Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Necháme odkvapkať.

Huby nakrájame na plátky. Papriku, očistíme a nakrájame na kúsky.Cibuľu nakrájame na jemno.

Umyjeme, osušíme a nakrájame si aj kuracie mäso na kocky, posypeme gyros korením. Na panvici zahrejeme 1-2 lyžice oleja a mäsko si opražíme sprudka. Preložíme do misy.

Na panvici, kde sa smažilo mäsko si orestujeme aj  huby. Preložíme do misy a potom si krátko orestujeme aj papriku (ak nechcete, nemusíte).

Majonézu a kečup zmiešame. Ochutíme bylinkami a štipkou soli.

Polovicu uvarených cestovín navrstvíme do zapekacej misy. Zalejeme malým množstvom omáčky. Navrstvíme orestované huby, papriku, surovú cibuľku a mäso. Potom pridáme zvyšok cestovín. Na vrch navrstvíme zvyšnú omáčku. Posypeme nastrúhaným syrom.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25-30 minút. (prvých 15 minút pečieme zakryté a potom odkyrejem, aby sa syr mierne zapiekol).

zdroj: smakinatalerzu

Najlepšie recepty na dnes