Ak chcete vidieť svojho chlapa šťastného, spravte mu túto baštu: Vrstvený bravčový pekáč „Chlapská hymna“!

Kyslá kapusta, bravčové mäsko, cibuľka, slanina, klobása a samozrejme pivo. Viete si predstaviť lepšiu hostinu pre chlapa? Ten môj toto jedlo doslova miluje a keď mu chcem spraviť pekný deň, vždy mu urobím tento pekáč, ktorý voláme Slovenská hymna!

Kyslá kapusta, bravčové mäsko, cibuľka, slanina, klobása a samozrejme pivo. Viete si predstaviť lepšiu hostinu pre chlapa? Ten môj toto jedlo doslova miluje a keď mu chcem spraviť pekný deň, vždy mu urobím tento pekáč, ktorý voláme Chlapská hymna!

Potrebujeme:

Olej alebo bravčovú masť

500 g bravčového stehna alebo karé nakrájaného na plátky

150 g slanina

70 g rajčinového pretlaku +1 lyžica zvlášť

2 strúčiky cesnaku

...

500 g kyslej kapusty

400 g zemiakov

1-2 väčšie cibule

100 ml piva

1 klobásku (ja dávam pálivú)

Voliteľné: rajčiny,paprika…

Postup:

Mäsko si zľahka naklepeme a len málo osolíme a okoreníme. Pretlak zmiešame s troškou oleja, pridáme pretlačený cesnak, soľ a korenie.

Pripravíme si pekáč, ktorý potrieme trochou oleja a uložíme na dno kapustu – ak je príliš kyslá, prepláchneme a necháme odkvapkať.

Na kapustu uložíme plátky mäska a potrieme ich zmesou pretlaku a cesnaku – minieme celú zmes. Na mäsko uložíme plátky slaninky, kolieska klobásky a krúžiky cibule (tak, aby nám ostalo niečo aj na vrch). Nakoniec na vrch uložíme na kolieska nakrájané zemiaky (osolené – nie však príliš), zvyšnú cibuľku, slaninku a pár koliesok klobásky. Na vrch som dala aj pár kúskov rajčín – ale to nemusíte.

Teraz si zmiešame pivo s lyžicou pretlaku, osolíme, okoreníme a nalejeme na vrch pekáča. Do vyhriatej rúry dáme piecť pri teplote 200 st.c zakryté na 60 minút a odkryté zapečieme asi 30 minút .

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Ľubka