Čím väčší plech, tým lepšie – toto je pekelne dobré papanie: Vrstvený bravčový kastról s jemne pikantným mäskom!

Toto je veľmi dobrý nápad na prípravu obedu z jedného pekáča. Základom je jemne pikantné mäsko vo výbornej marináde, kyslá smotana a zemiaky. Príprava je až prekvapivo jednoduchá, ale tá chuť, tú si zamiluje celá rodina. Ak nemáte radi pikantné, zvoľte obyčajný pretla, kečup, alebo jemne pikantný kečup. Je to veľká dobrota.

Potrebujeme:

1 kg bravčového stehna

2 kg zemiakov

Horčicu

Pikantnú pastu

Soľ

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 téglik kyslej smotany

Bazalku

Soľ, korenie

Postup:

Mäso nakrájame na plátky a zľahka rozklepeme.

Na plátky mäsa nanesieme pikantnú pastu (alebo obyčajný ostrý kečup) a horčicu.

Do hlbšej misky nalejeme trochu oleja a do misky vložte niekoľko plátkov mäsa. Posypeme bazalkou a ľubovolnými koreninami a navrstvíme ďalšie kúsky mäsa, ktoré ochutíme horčicou a pálivou pastou. Opäť posypeme bazalkou a keď takto pridáme všetky kúsky mäska, všetko dôkladne premiešame, prikryjeme a necháme v chladničke marinovať – aspoň na pár hodín, ideálne však do druhého dňa.

Na druhý deň zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Pekáč vymastíme trochou masti a na dno uložíme zemiaky a ochutíme ich soľou.

Na zemiaky uložíme vedľa seba plátky marinovaného mäska a na každý kúsok navrstvíme lyžicu kyslej smotany. Opät pokrajčujeme vrstvou zemiakov, osolíme, pridáme mäsko, smotanu a nakoniec prikryjeme zvyšnými zemiakmi (podlejeme asi 100 ml vody) a potrieme zvyšnou smotanou – ešte zľahka osolíme.

Pečieme prikryté fóliou pri teplote 180 stupňov asi 1 hodinu. Potom fóliu zložíme a dáme späť do rúry dopiecť ešte na 20-30 minút. To je všetko, môžete podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: facebook

Témy:


Pridajte svoj komentár