plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čím väčší plech, tým lepšie – toto je pekelne dobré papanie: Vrstvený bravčový kastról s jemne pikantným mäskom!

Príprava je až prekvapivo jednoduchá, ale tá chuť, tú si zamiluje celá rodina. Ak nemáte radi pikantné, zvoľte obyčajný pretla, kečup, alebo jemne pikantný kečup. Je to veľká dobrota.

Toto je veľmi dobrý nápad na prípravu obedu z jedného pekáča. Základom je jemne pikantné mäsko vo výbornej marináde, kyslá smotana a zemiaky. Príprava je až prekvapivo jednoduchá, ale tá chuť, tú si zamiluje celá rodina. Ak nemáte radi pikantné, zvoľte obyčajný pretla, kečup, alebo jemne pikantný kečup. Je to veľká dobrota.

Potrebujeme:

1 kg bravčového stehna

2 kg zemiakov

Horčicu

Pikantnú pastu

Soľ

1 téglik kyslej smotany

Bazalku

Soľ, korenie

Postup:

Mäso nakrájame na plátky a zľahka rozklepeme.

Na plátky mäsa nanesieme pikantnú pastu (alebo obyčajný ostrý kečup) a horčicu.

Do hlbšej misky nalejeme trochu oleja a do misky vložte niekoľko plátkov mäsa. Posypeme bazalkou a ľubovolnými koreninami a navrstvíme ďalšie kúsky mäsa, ktoré ochutíme horčicou a pálivou pastou. Opäť posypeme bazalkou a keď takto pridáme všetky kúsky mäska, všetko dôkladne premiešame, prikryjeme a necháme v chladničke marinovať – aspoň na pár hodín, ideálne však do druhého dňa.

Na druhý deň zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Pekáč vymastíme trochou masti a na dno uložíme zemiaky a ochutíme ich soľou.

Na zemiaky uložíme vedľa seba plátky marinovaného mäska a na každý kúsok navrstvíme lyžicu kyslej smotany. Opät pokrajčujeme vrstvou zemiakov, osolíme, pridáme mäsko, smotanu a nakoniec prikryjeme zvyšnými zemiakmi (podlejeme asi 100 ml vody) a potrieme zvyšnou smotanou – ešte zľahka osolíme.

Pečieme prikryté fóliou pri teplote 180 stupňov asi 1 hodinu. Potom fóliu zložíme a dáme späť do rúry dopiecť ešte na 20-30 minút. To je všetko, môžete podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: facebook

Najlepšie recepty na dnes