plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vrstvený banánový krémeš: Pre moju rodinu je to najchutnejší zákusok na svete!

Výborný a ešte lepší. Vyskúšajte krémeš trochu inak – s lákavým banánovým krémom, marhuľovou marmeládou a šľahačkou. Je famózny.

Výborný a ešte lepší. Vyskúšajte krémeš trochu inak – s lákavým banánovým krémom, marhuľovou marmeládou a šľahačkou. Je famózny.

Potrebujeme:

Na cesto:

2 x 4 vajcia

2 x 4 lyžice práškového cukru

2 x 2 lyžice kakaa

2 x 2 lyžice hladkej múky

2 x ½ bal. prášku do pečiva

Náplň medzi sušienky:

250 g tmavej čokolády

Rumovú arómu

2-3 lyžice marhuľového džemu

2 lyžice rozdrvených sušienok

Na banánový krém:

2 bal. banánového pudingu

2 lyžice hladkej múky

1 liter mlieka

150 g masla

200 g práškového cukru

Na šľahačkovú vrstvu:

500 ml smotany na šľahanie

Želatínový stužovač za studena

2 bal. vanilkového cukru

Postup:

4 žĺtky ušľaháme s cukrom a v samostatnej mise ušľaháme 4 bielky na tuhý sneh. Obe hmoty zmiešame a opatrne primiešame aj zvyšné prísady. Zmes navrstvíme na stredne veľký plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým cesto nie je upečené (cca 25 min.). Rovnako postupujeme aj s druhým plátom cesta.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme marhuľový džem, drvené sušienky a arómu. Na plech uložíme prvý plát cesta, potrieme týmto krémom, uložíme druhý plát cesta a opäť krém.

Z pudingových práškov, mlieka a múky uvaríme hustý puding. Maslo ušľaháme s cukrom do peny a vmiešame do vychladnutého pudingu. Krém navrstvíme na čokoládovo-marhuľovú vrstvu.

Smotanu s cukrom ušľaháme na tuhú šľahačku. Stužovač za studena pripravíme podľa návodu a vmiešame do šľahačky. Navrstvíme na banánový krém, uhladíme a necháme vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: webcukraszda

Najlepšie recepty na dnes