plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vrstvený Albánsky krémeš: Neuveriteľne chutný zákusok, za ktorým sa všetky návštevy idú potrhať!

Keď ho pripravila prvýkrát, bolo po ňom za pár minút a tak som sa o týždeň pustila do pečenia s väčšej dávky. Ani to nepomohlo, krémeš bol preč raz-dva. Teraz robím vždy minimálne na dva plechy. Prikladám však dávku len na jeden plech.

Keď ho pripravila prvýkrát, bolo po ňom za pár minút a tak som sa o týždeň pustila do pečenia s väčšej dávky. Ani to nepomohlo, krémeš bol preč raz-dva. Teraz robím vždy minimálne na dva plechy. Prikladám však dávku len na jeden plech.

Potrebujeme:

400 g hladkej múky

1 vajce

250 g masla

100 g kr. cukru

2 lyžičky kakaového prášku

1 lyžicu kyslej smotany

1 lyžičku jedlej sódy

Na krém:

2 bal. vanilkového pudingu

500 ml mlieka

200 g kr. cukru

1 lyžičku vanilkového cukru

500 g kyslej smotany

1 lyžicu kakaa

(ja zvyknem pridať aj 150 g našľahaného masla)

Na vrch:

350-400 ml smotany na šľahanie

Cukor podľa chuti

Ďalej potrebujeme:

Maslové sušienky

Postup:

Z pudingových práškov, mlieka a cukru (kr. aj vanilkového) uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť a potom doň vmiešame smotanu. Vymiešame dohladka. Krém rozdelíme na 2 polovice a do jednej vmiešame kakao, alebo rozpustenú čokoládu.

Na cesto vymiešame všetky prísady  do jednotnej hmoty. Navrstvíme na plech vystlaný papierom (31×23 cm) a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20-25 minút.

Na vychladnuté cesto navrstvíme vanilkový krém, prikryjeme maslovými sušienkami, pokračujeme tmavým krémom a nakoniec pokryjeme šľahačkou.

Dáme vychladiť a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes