Vrstvená šľahačková misa bez pečenia: Radšej pripravte hneď z dvojitej dávky, tento dezert je neskutočne dobrý!

Bez pečenia a úplne neodolateľný. Vyskúšajte šľahačkový dezert s čokoládou, vanilkovým krém a jablkami!

Hľadáte niečo chutné pod zub? Vyskúšajte osviežujúci jablkový dezert s pudingom a šľahačkou. Každá vrstva ukrýva inú chuť, spolu však tvoria dokonalý celok, ktorému len tak ľahko neodoláte!

Potrebujeme:

Na základ:

3 jablká

200 g maslových sušienok

1 lyžičku mletej škorice

2 lyžice práškového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžicu citrónovej šťavy

Na strednú vrstvu:

1 bal. vanilkového pudingu

4 lyžice kr. cukru

400 ml mlieka

Na vrch:

250 ml smotany na šľahanie + stužovač

50 g horkej čokolády

Postup:

Jablká ošúpeme, nastrúhame a spolu s cukrom, škoricou a citrónovou šťavou preložíme na plameň. Zahrievame niekoľko minút, kým sa cukor rozpustí. Potom primiešame rozdrvené sušienky, premiešame a túto hmotu navrstvíme na dno formy (formu je dobré vymastiť si trochou masla).

Z pudingových práškov, cukru a mlieka uvaríme hustý puding. Puding necháme mierne vychladnúť a navrstvíme na jablkovú vrstvu. Ak chcete, aby bol puding ešte lepší, pridajte doň biely jogurt alebo 100 g našľahaného masla.

Nakoniec zo smotany a stužovača ušľaháme tuhú šľahačku a navrstvíme ju na vychladnutý puding.

Nakoniec na vrch nastrúhame čokoládu, necháme vychladiť v chladničke a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ketkes