Hľadáte niečo chutné pod zub? Vyskúšajte osviežujúci jablkový dezert s pudingom a šľahačkou. Každá vrstva ukrýva inú chuť, spolu však tvoria dokonalý celok, ktorému len tak ľahko neodoláte!
Potrebujeme:
Na základ:
3 jablká
200 g maslových sušienok
1 lyžičku mletej škorice
2 lyžice práškového cukru
1 lyžicu citrónovej šťavy
Na strednú vrstvu:
1 bal. vanilkového pudingu
4 lyžice kr. cukru
400 ml mlieka
Na vrch:
250 ml smotany na šľahanie + stužovač
50 g horkej čokolády
Postup:
Jablká ošúpeme, nastrúhame a spolu s cukrom, škoricou a citrónovou šťavou preložíme na plameň. Zahrievame niekoľko minút, kým sa cukor rozpustí. Potom primiešame rozdrvené sušienky, premiešame a túto hmotu navrstvíme na dno formy (formu je dobré vymastiť si trochou masla).
Z pudingových práškov, cukru a mlieka uvaríme hustý puding. Puding necháme mierne vychladnúť a navrstvíme na jablkovú vrstvu. Ak chcete, aby bol puding ešte lepší, pridajte doň biely jogurt alebo 100 g našľahaného masla.
Nakoniec zo smotany a stužovača ušľaháme tuhú šľahačku a navrstvíme ju na vychladnutý puding.
Nakoniec na vrch nastrúhame čokoládu, necháme vychladiť v chladničke a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ketkes