plny-hrniec_transparent_negativ.png

Super jemný tvarohový koláč s jablkami: Už som skúsila veľa jablkových receptov, ale vždy sa vrátim len k tomuto!

Vynikajúci jablkový koláč s tvarohom a vôňou škorice. Je fantasticky chutný a hneď pripravený!

Potrebujeme (na veľký plech, na menšiu okrúhlu formu stačí polovičná dávka):

250 g mäkkého tučného tvarohu (vanička)

200 g Hery

250 g práškového cukru

1 prášok do pečiva

4 vajcia

250 g hladkej múky

4 veľké jablká

Vanilkový cukor+mletá škorica

Postup:

Jabĺčka olúpeme, zbavíme jadier a nakrájame na mesiačiky.

Tvaroh vymiešame s cukrom, tukom a vajcom.

Vmiešame múku, zmiešanú s práškom do pečiva (ak je cesto moc hutné, pridáme trošku mlieka).

Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech. Poukladáme jabĺčkami, posypeme cukrom a škoricou.

Pečieme v predhriatej rúre: 160 ° C – cca 35 minút. Po vychladnutí poprášime práškovým cukrom.

Najlepšie recepty na dnes