Vynikajúci jablkový koláč s tvarohom a vôňou škorice. Je fantasticky chutný a hneď pripravený!
Potrebujeme (na veľký plech, na menšiu okrúhlu formu stačí polovičná dávka):
250 g mäkkého tučného tvarohu (vanička)
200 g Hery
250 g práškového cukru
1 prášok do pečiva
4 vajcia
250 g hladkej múky
4 veľké jablká
Vanilkový cukor+mletá škorica
Postup:
Jabĺčka olúpeme, zbavíme jadier a nakrájame na mesiačiky.
Tvaroh vymiešame s cukrom, tukom a vajcom.
Vmiešame múku, zmiešanú s práškom do pečiva (ak je cesto moc hutné, pridáme trošku mlieka).
Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech. Poukladáme jabĺčkami, posypeme cukrom a škoricou.
Pečieme v predhriatej rúre: 160 ° C – cca 35 minút. Po vychladnutí poprášime práškovým cukrom.