plny-hrniec_transparent_negativ.png

Voňavý a chutný mätový likér: Postačia vám 4 prísady, príprava je veľmi jednoduchá a bude hviezdou každej oslavy!

Tento domáci likér z mäty inšpirovaný receptom z youtube je taký chutný, že bude od vás každý pýtať recept. 

U nás doma ho presne takto vyrába môj manžel a objednávajú ho aj susedia.

Potrebujeme:

500 ml vodky

200 ml vody

30 – 40 g mäty

300 g kryštálového cukru

Postup:

Na výrobu tohto domáceho mätového likéru budete potrebovať 5 – 6 veľkých vetvičiek čerstvej mäty.

Otrhajte listy a vložte ich do litrovej nádoby.

Zalejte vodkou.

Zatvorte nádobu a viečko pritiahnite.

Uchovávajte na tmavom mieste pri izbovej teplote asi 1 týždeň.

Listy pravidelne premiešajte.

Po uplynutí tejto doby nasypte do hrnca cukor, zalejte ho vodou.

Uvarte sirup a nechajte ho vychladnúť. 

Mätovú tinktúru preceďte cez sitko do inej čistej nádoby.

Zmiešajte s vychladnutým sirupom a dobre premiešajte. 

Teraz môžete naliať alkohol do fľaše a nechajte ho minimálne 1 mesiac lúhovať v tme pri izbovej teplote. 

Trvá to síce mesiac, kým vznikne hotový likér, ale stojí za to počkať si naň.

Bude hviezdou každej oslavy!

Na zdravie! :-)

Video návod:

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes