Voňavé rebierka na pive s cibuľkou pečené v rúre: Po tomto mäsku si oblížete všetkých 10 prstov!

Tieto rebierka sú veľmi chutné, jemné a šťavnaté. Skvele sa hodia na bežný deň, ale aj na posedenie s rodinou, či priateľmi.

Tieto rebierka sú veľmi chutné, jemné a šťavnaté. Skvele sa hodia na bežný deň, ale aj na posedenie s rodinou, či priateľmi.

Tento recept zo souspark.ru si určite uložte, bude sa vám hodiť.

Potrebujeme:

1 kg bravčových rebier

1 pohár piva

1 PL rastlinného oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ

Korenie podľa chuti

1 PL horčice

1 cibuľu

Postup:

Rebierka si umyjeme, osušíme papierovými utierkami a nakrájame na menšie porcie.

Cibuľu si očistíme, nakrájame na polovičné krúžky a pridáme k rebrám.

Osolíme, okoreníme, rebrá potrieme horčicou, zalejeme pivom a dobre premiešame.

Mäso prikryjeme a necháme takto v chladničke stáť asi 1 – 2 hodiny.

Po uplynutí tejto doby vložíme pekáč s rebrami do rúry predhriatej na 200 °C.

Dopečieme do mäkka.

TIP: Ak sa rozhodnete pripraviť tieto rebrá na grile, pravidelne ich podlievajte pivom – vďaka tomu bude mäso oveľa šťavnatejšie a aromatickejšie.

Ak máte radi kontrastnú chuť, pridajte do marinády trochu medu pre bohatú arómu a chuť.

Takto môžete upiecť nielen rebrá, ale aj akékoľvek iné mäso – kuracie stehná, krídla, bravčové plátky atď.

Chutí výborne pečené v rúre, aj na grile.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay