Voňavé pečené zemiaky

Veľmi chutné zemiaky na grécky spôsob s úžasnou vôňou, ktorá naplní celú vašu kuchyňu. Tajomstvo spočíva v pridaní citrónovej šťavy, ktorá v kombinácii s použitými koreninami a bylinkami, vytvára skutočne delikátny zážitok.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

¼ šálky olivového oleja

¼ šálky rozpusteného masla

½ citróna

1 lyžičku soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku sušeného oregana

½ lyžičky sladkej papriky

1 lyžičku sušeného cesnaku

1/3 lyžičky pálivej papriky

2 lyžice čerstvej pertžlenovej vňate a bazalky najemno nasekaných

Postup:

Zemiaky ošúpeme a umyjeme. Pripravíme si koreniny, olej, roztopené maslo a šťavu z ½ citróna. Olej, maslo, citrónovú šťavu, koreniny a soľ zmiešame v miske.

Zemiaky nakrájame a zmiešame s bylinkovou zmesou. Potom ich preložíme na pekáč. Nakoniec ešte posypeme sladkou paprikou.

Pekáč zakryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 25 minút. Potom odstránime alobal a pečieme ešte 20-25 minút (v závislosti od odrody zemiakov).

Hotové zemiaky prikryjeme alobalom a necháme ešte 10 minút odstáť. Nakoniec posypeme čerstvými byinkami a citrónovou kôvorou

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: rutxt