plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vojaci z včerajšej bagetky: Keď spravím na večeru toto, čerstvé pečivo nikoho nezaujíma – neostane ani omrvina!

Výborný nápad na pohostenie, alebo ak jednoducho potrebujete spracovať staršie pečivo. Toto u nás ide na dračku, keď k nám príde na návštevu sestra s rodinou, vždy je zhánka po mojich "bagetových vojačikoch" :-). Je to naozaj veľká dobrota, skúste a uvidíte sami.

Výborný nápad na pohostenie, alebo ak jednoducho potrebujete spracovať staršie pečivo. Toto u nás ide na dračku, keď k nám príde na návštevu sestra s rodinou, vždy je zhánka po mojich „bagetových vojačikoch“ :-). Je to naozaj veľká dobrota, skúste a uvidíte sami.

Potrebujeme:

1 dlhšiu bagetu

100 g strúhaného tvrdého syra (môžete 50 g obyčajného a 50 g údenéhos yra)

1 cibuľu nakrájanú nadrobno

50 ml oleja

Soľ a korenie

200 g šampiňónov nakrájaných na plátky

2 lyžice kyslej smtoany

1 strúčik cesnaku nakrájaného nadrobno

100 g šunky nakrájanej nadrobno

Postup:

Bagetu si nakrájame na cca 5 cm dlhé kúsky a pomocou lyžičky vyberieme mäkké vnútro.

Na oleji opražíme cibuľku a huby. Keď sa začne vyparovať šťava a huby sú mäkké, pridáme šunku, cesnak a smotanu. Dobre premiešame.

Kúsky bagety vložíme do zapekacej misy tak, aby stáli a naplníme zmesou z panvice a nakoniec zasypeme syrom.

Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a necháme zapiecť len asi 10-15 minút, aby bageta bola chrumkavá a syr sa pekne roztiekol.

Najlepšie recepty na dnes