plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vodové palacinkové cesto, ľahké ako vata: Nič lepšie nenájdete!

Čitateľovi určite napadne, v čom je toto cesto iné, že je také jemné a ľahučké.

 

 

Jeho tajomstvo spočíva v dvoch veciach – prvou je pridanie vriacej vody a drohou je postup šľahania.

Postupom krok za krokom budete mať rýchlo tanier plný tenkých a ľahkých palaciniek.

Ďalším zaujímavým detailom sú ingrediencie a teplota.

 

 

Profesionálny kuchár pri varení dodržuje všetky tieto detaily a práve tie dokážu úplne zmeniť recept, jeho vzhľad, textúru, ľahkosť.

Naplniť ich môžete čím len chcete.

Potrebujeme

2 celé vajcia

50 g cukru

1 lyžička soli

350 ml mlieka

1 šálka pšeničnej hladkej múky (230 g)

250 ml vriacej vody

5 lyžíc rastlinného oleja

Ďalej:

 

 

Tvaroh

Kyslá smotana

Čerstvé ovocie

Nutella

Šľahačka

Plnka podľa chuti – môžete použiť na sladké ale aj slané náplne

Príprava:

Do misky najskôr pridajte dve vajcia.

 

 

Potom začnite šľahať, keď sú dobre vyšľahané s tou penou navrchu, pridajte soľ a cukor a znova šľahajte ďalšiu minútu alebo dve.

Zmes musí získať krémovú konzistenciu.

Teraz je čas na mlieko a pšeničnú múku (preosiatu).

 

 

Nezabudnite, že mlieko musí byž izbovej teploty, nemôže byť studené.

Nakoniec ešte trochu prešľaháme, kým sa mlieko a múka dobre nezapracujú a potom prilejeme vriacu vodu a šľaháme ďalej.

 

 

Šľaháme, kým nevytvoríme veľmi homogénnu tekutinu.

Nakoniec pridáme extra panenský olivový olej a šľaháme ďalšiu minútu a je čas začať smažiť.

 

 

Do veľmi horúcej nepriľnavej panvice dáme malú naberačku cesta

Smažíme cca 1 minútu z každej strany.

Ak idete robiť takéto cesto na slanú plnku, tak pridajte namiesto 50g cukru len 1 lyžičku.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes