Čitateľovi určite napadne, v čom je toto cesto iné, že je také jemné a ľahučké.
Jeho tajomstvo spočíva v dvoch veciach – prvou je pridanie vriacej vody a drohou je postup šľahania.
Postupom krok za krokom budete mať rýchlo tanier plný tenkých a ľahkých palaciniek.
Ďalším zaujímavým detailom sú ingrediencie a teplota.
Profesionálny kuchár pri varení dodržuje všetky tieto detaily a práve tie dokážu úplne zmeniť recept, jeho vzhľad, textúru, ľahkosť.
Naplniť ich môžete čím len chcete.
Potrebujeme
2 celé vajcia
50 g cukru
1 lyžička soli
350 ml mlieka
1 šálka pšeničnej hladkej múky (230 g)
250 ml vriacej vody
5 lyžíc rastlinného oleja
Ďalej:
Tvaroh
Kyslá smotana
Čerstvé ovocie
Nutella
Šľahačka
Plnka podľa chuti – môžete použiť na sladké ale aj slané náplne
Príprava:
Do misky najskôr pridajte dve vajcia.
Potom začnite šľahať, keď sú dobre vyšľahané s tou penou navrchu, pridajte soľ a cukor a znova šľahajte ďalšiu minútu alebo dve.
Zmes musí získať krémovú konzistenciu.
Teraz je čas na mlieko a pšeničnú múku (preosiatu).
Nezabudnite, že mlieko musí byž izbovej teploty, nemôže byť studené.
Nakoniec ešte trochu prešľaháme, kým sa mlieko a múka dobre nezapracujú a potom prilejeme vriacu vodu a šľaháme ďalej.
Šľaháme, kým nevytvoríme veľmi homogénnu tekutinu.
Nakoniec pridáme extra panenský olivový olej a šľaháme ďalšiu minútu a je čas začať smažiť.
Do veľmi horúcej nepriľnavej panvice dáme malú naberačku cesta
Smažíme cca 1 minútu z každej strany.
Ak idete robiť takéto cesto na slanú plnku, tak pridajte namiesto 50g cukru len 1 lyžičku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)