Voda, droždie a cukor: 3 ingrediencie, ktoré má každý po ruke, pre bohatú ÚRODU uhoriek a paradajok!

Šikovní záhradkári prichádzajú s užitočnými tipmi pre pestovateľov zeleniny. V záujme zdravej výživy sa musíme vyhnúť použitiu chemikálií.

Tu je ukážka toho, ako sa dajú kvasnice použiť pre zvýšenie úrody uhoriek a paradajok. Túto výživu som skúsila vo vlastnej záhrade a neviem si to vynachváliť.

Potrebujeme:

3 litre horúcej vody s teplotou 38 stupňov, nie viac, pretože kvások už nebude mať rovnaké vlastnosti.

100 gramov čerstvého droždia alebo 10 gramov suchého droždia

10 lyžičiek cukru

Nádoba väčšia ako 3 litre, pretože droždie zväčšuje svoj objem asi 2,5-krát.

Krok 1

Všetky ingrediencie zmiešame a necháme kvasnice kvasiť 4 – 8 hodín.

Najlepšie je pripraviť si zmes ráno a podať večer. Počas fermentácie občas premiešajte.

Krok 2

Keď je droždie vykvasené, vezmite veľké vedro, nalejte doň 7 litrov vody a pridajte 3 litre zmesi a dobre premiešajte.

Touto zmesou posypte pôdu pod uhorkami a paradajkami. Toto hnojenie sa opakuje každých 10 až 12 dní.

Môže sa použiť aj na iné rastliny.

Toto hnojivo sa používa na zvýšenie úrody, ale aj ako preventívna liečba plesňových chorôb.

Ako ošetrenie sa aplikuje na listy po zalievaní rastlín a až večer po západe slnka.

Roztok sa nastrieka na listy.

Ak budete túto kúru robiť každé dva týždne, vaše rastliny nebudú choré.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie