plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vložte celú čokoládu do pripraveného cesta: Rodina tento recept miluje!

Pripravte si jeden z najlepších dezertov s čokoládou a vyskúšajte tento skvelý dezert. 

Trik je v tom, že do pripraveného cesta vložíte celú čokoládu. 

Do tohto dezertu sa zamiluje celá rodina!

 

 

Postupujte podľa receptu z youtube kanála Amo Receitas.

Potrebujeme:

Veľkosť pohára 200 ml. 

3 vajcia

1 šálku kryštálového cukru (160 g)

4 PL masla (100 g)

1 šálku mlieka (200 ml)

2 a 1/2 šálky hladkej múky (250 g)

1 PL prášku do pečiva (14 g)

1 ČL vanilkového cukru (5 g)

180 – 200 g tabuľkovej čokolády (2 balenia)

Na polevu:

250 g čokolády

1/2 šálky smotany na varenie s obsahom tuku 17% (100 g)

formu s rozmermi 22 x 10 x 10 cm

Postup:

Vajcia si rozbijeme do veľkej misy, pridáme cukor.

Šľaháme ručným šľahačom 2 minúty do peny. 

 

 

Následne zašľaháme zmäknuté maslo tak, aby sa všetko dobre spojilo.

 

 

Teraz je čas zašľahať múku, vanilkový cukor a mlieko.

Nezabudnite na prášok do pečiva, ktorý stačí zapracovať metličkou.

 

 

Formu si vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie.

Polovicu pripraveného cesta nalejeme do formy.

Položíme naň celú čokoládu a zalejeme druhou polovicou cesta. 

 

 

Vrch cesta uhladíme stierkou.

Znovu naň položíme celú čokoládu. 

Rúru si predhrejeme na 200 °C.

Vložíme do nej formu.

 

 

Pečieme približne 55 minút.

Medzitým si pripravíme polevu tak, že do hrnca si nasypeme strúhanú čokoládu.

Zalejeme ju smotanou na varenie.

 

 

Sporák zapeneme na slabý ohrev.

Za stáleho miešania uvaríme kompaktnú polevu. 

 

 

Upečený dezer preklopíme opatrne na misu alebo dosku.

Polejeme čokoládovou polevou.

Vrch môžeme posypať čokoládovou posýpkou, nakrájame a servírujeme.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes