Vysoká ako hora: Vláčna, vzdušná a vynikajúca piškóta „Zebra“ – dokonalá svojím vzhľadom aj chuťou!

Výborný koláčik z krupice, jemný, lahodný a hlavne pripravený hrnčekovou metódou.

Výborný koláčik z krupice, jemný, lahodný a hlavne pripravený hrnčekovou metódou.

Potrebujeme:

1 hrnček krupice

1 hrnček polohrubej múky

1 hrnček kr. cukru

2 hrnčeky kefíru

90 g masla

...

Štipku vanilkovej arómy

2 vajcia

3 lyžice kakového prášku

1 lyžička jedlej sódy

1 lyžica oleja

Postup:

Do misky nalejeme kefír, pridáme sódu, krupicu, múku, premiešame. Nechajte odstáť 20 – 30 minút. Vymiešajte zmäknuté maslo s cukrom, vanilkou a vajcami. Zmiešajte s kefírovou hmotou, premiešajte. Cesto rozdeľte na 2 časti, do jednej polovice pridajte kakaový prášok a dôkladne premiešajte.

manne cesto

Pripravíme si tortovú formu, ktorú vymažeme olejom. Od stredu formy postupne nalejeme cesto rôznych farieb.Nakoniec urobíme pomocou špáradla vzor pavučiny.

zebra koláč

Pečieme koláč 35 – 40 minút pri 200 stupňoch. Cesto je potrebné skontrolovať špáradlom.

manna zebra

Ak chcete, cesto môžete pokropiť ovocnou šťavou, kávou, alebo ozdobiť polevou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)