Dnes máme pre vás skvelý recept na dezert z youtube. Táto nepečená roláda je pripravená veľmi rýchlo, postup zvládne aj neskúsená gazdinka a výsledok všetkých ohromí!
Potrebujeme:
200 g dlhých piškót
200 ml mlieka na namáčanie piškót
500 ml mlieka
2 vajcia
50 g kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
50 g kukuričného škrobu
50 g masla
100 g malín
Na krém:
200 ml šľahačkovej smotany
50 g rozpustenej čokolády
50 g kryštálového cukru
Postup:
Do misky si nalejeme mlieko, namočíme doňho piškóty.
Ukladáme na potravinársku fóliu, ktorou sme si pokryli pracovnú dosku.
Do misky si rozklepneme vajíčka, pridáme cukor, vanilkový cukor a vyšľaháme metličkou.
Potom zapracujeme kukuričný škrob.
500 ml mlieka si nalejeme do hrnca, dáme na sporák na mierny ohrev a za stáleho miešania nalejeme vajíčkovú hmotu.
Uvaríme hustý krém, zapracujeme doňho zmäknuté maslo a odstavíme zo sporáka.
Ešte horúci krém rovnomerne rozotrieme na piškóty.
Na krém naukladáme maliny.
Opatrne pomocou potravinárskej fólie zrolujeme.
Roládu zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky.
Potom si do misy nalejeme šľahačkovú smotanu, pridáme 50 g cukru a vyšľaháme hustú šľahačku.
Potrieme ňou celú roládu, zvrchu ozdobíme rozpustenou čokoládou a naukladáme maliny.
Hotovo.
Môžeme nakrájať a servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
BONUS
Vyskúšajte aj ďalší recept na nepečenú roládu s jahodami.
Je rovnako lahodná a nenáročná na prípravu!
Potrebujeme:
100 ml mlieka
14 ks dlhých piškót
200 ml šľahačkovej smotany
50 g práškového cukru
250 g mascarpone
150 g čerstvých jahôd
100 g strúhanej čokolády
Postup:
Piškóty si namáčame v mlieku a ukladáme na potravinársku fóliu, ktorou sme si prikryli pracovnú dosku.
Do misy si nalejeme šľahačkovú smotanu, pridáme práškový cukor, mascarpone a vyšľaháme hladký krém.
Ten potom rovnomerne navrstvíme na piškóty, navrch naukladáme polovice jahôd a zrolujeme.
Necháme v chladničke 30 minút, potom vyberieme, potrieme zvyšným krémom, ozdobíme strúhanou čokoládou, jahodami a podávame.
Prajeme dobrú chuť!