Vynikajúca nepečená roláda s lahodným krémom a malinami: Minimum úsilia a výsledok fantastický!

Dnes máme pre vás skvelý recept na dezert z youtube. Táto nepečená roláda je pripravená veľmi rýchlo, postup zvládne aj neskúsená gazdinka a výsledok všetkých ohromí!

Potrebujeme:

200 g dlhých piškót

200 ml mlieka na namáčanie piškót

500 ml mlieka

2 vajcia

...

50 g kryštálového cukru

1 balíček vanilkového cukru

50 g kukuričného škrobu

50 g masla

100 g malín

Na krém:

200 ml šľahačkovej smotany

50 g rozpustenej čokolády

50 g kryštálového cukru

Postup:

Do misky si nalejeme mlieko, namočíme doňho piškóty.

Ukladáme na potravinársku fóliu, ktorou sme si pokryli pracovnú dosku.

Do misky si rozklepneme vajíčka, pridáme cukor, vanilkový cukor a vyšľaháme metličkou.

Potom zapracujeme kukuričný škrob.

500 ml mlieka si nalejeme do hrnca, dáme na sporák na mierny ohrev a za stáleho miešania nalejeme vajíčkovú hmotu. 

Uvaríme hustý krém, zapracujeme doňho zmäknuté maslo a odstavíme zo sporáka.

Ešte horúci krém rovnomerne rozotrieme na piškóty. 

Na krém naukladáme maliny.

Opatrne pomocou potravinárskej fólie zrolujeme. 

Roládu zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky. 

Potom si do misy nalejeme šľahačkovú smotanu, pridáme 50 g cukru a vyšľaháme hustú šľahačku. 

Potrieme ňou celú roládu, zvrchu ozdobíme rozpustenou čokoládou a naukladáme maliny.

Hotovo.

Môžeme nakrájať a servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

BONUS

Vyskúšajte aj ďalší recept na nepečenú roládu s jahodami.

Je rovnako lahodná a nenáročná na prípravu!

Potrebujeme:

100 ml mlieka

14 ks dlhých piškót

200 ml šľahačkovej smotany

50 g práškového cukru

250 g mascarpone

150 g čerstvých jahôd

100 g strúhanej čokolády

Postup:

Piškóty si namáčame v mlieku a ukladáme na potravinársku fóliu, ktorou sme si prikryli pracovnú dosku.

Do misy si nalejeme šľahačkovú smotanu, pridáme práškový cukor, mascarpone a vyšľaháme hladký krém.

Ten potom rovnomerne navrstvíme na piškóty, navrch naukladáme polovice jahôd a zrolujeme.

Necháme v chladničke 30 minút, potom vyberieme, potrieme zvyšným krémom, ozdobíme strúhanou čokoládou, jahodami a podávame.

Prajeme dobrú chuť!