plny-hrniec_transparent_negativ.png

Víťaz medzi zeleninovými pochúťkami: Robíme to počas celej paradajkovej sezóny a nevieme sa ho dojesť!

Tento paradajkový recept podľa Kataliny z youtube by nemal chýbať na vašom letnom jedálničku.

Môžete si ho pripraviť napríklad k mäsu, namiesto prílohy alebo ako ľahkú večeru.

Je to len na vás, ale rozhodne ho stojí za to ochutnať!

Potrebujeme:

Na tento recept je vhodný použiť tvrdšie odrody paradajok – šalát bude chutnejší.

1 kg paradajok

50 ml rastlinného oleja

cesnak

soľ

čierne mleté korenie podľa chuti

1 PL medu

zväzok mäty

Postup:

Do misky si nalejeme rastlinný olej, pridáme soľ, korenie, prelisovaný cesnak, med.

Všetky prísady dôkladne premiešame.

Mätu si nasekáme nadrobno.

Paradajky môžeme nakrájať na mesiačiky alebo podľa vkusu a začneme vrstviť do misky. 

Na spodok položíme vrstvu paradajok, zasypeme mätou.

Polejeme pripraveným olejom.

Takto vrstvíme až povrch.

Potom zakryjeme a odložíme do chladničky na 24 hodín. 

Takto isto si môžete pripraviť paradajky aj s bazalkou.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes