Nový vitamínový šalát za 10 minút! Zvyšuje imunitu a chutí tak výborne, že si každý od vás vypýta na recept!

Tento rýchly šalát z červenej repy nielen výborne chutí, ale je to zásobáreň vitamínov, ktoré sú hlavne v chrípkovom období také potrebné.

Neváhajte preto ani minútu a pripravte si ho ešte dnes!

Účinky červenej repy na zdravie:

 

 

Podporuje imunitu

...

Podporuje srdce a cievy

Znižuje cholesterol

Chráni telo a bunky pred radikálmi

Posilňuje vlasy a nechty

Podporuje funkciu pečene

Odkysľuje organizmus, upravuje pH

Močopudná, podporuje obličky

Zlepšuje vyprázdňovanie

Podporuje tvorbu krvi

Zlepšuje pevnosť kože a kostí

Zmierňuje menštruačné bolesti

 

 

Na šalát potrebujeme:

500 g červenej repy

300 g mrkvy

350 g cibule

4 PL sójovej omáčky

100 g rastlinného oleja

2 PL octu

2 PL kryštálového cukru

korenie podľa chuti

soľ podľa chuti

 

Postup:

1. Na tento šalát vždy vyberajte tmavú a tvrdú repu, tá bude sladká a šťavnatá.

 

 

2. Na hrubom strúhadle si nastrúhajte očistenú mrkvu, aj repu.

3. Zmiešajte ich, posypte cukrom.

Nechajte odležať.

 

 

Keď repa pustí šťavu, môžeme pokračovať.

4. Cibuľu si očistite.

Nakrájajte nadrobno.

 

 

5. Na rastlinnom oleji osmažte cibuľu dozlatista.

 

 

Ešte horúcu ju primiešajte k repe a k mrkve.

6. Rýchlo a dynamicky premiešajte.

7. Nalejte do šalátu sójovú omáčku a ocot.

 

 

Posypte korením, soľou podľa chuti.

Dôkladne premiešajte.

 

 

8. Misu so šalátom zakryte.

Odložte do chladničky na 2 hodiny.

Hotovo.

 

Šalát z varenej červenej repy

Potrebujeme:

1 červenú repu

1 mrkvu

2 zemiaky

5 PL rastlinného oleja

6 PL vody

150 g kyslej kapusty

1 konzervu hrášku

1/2 ČL horčice

1/2 ČL kryštálového cukru

soľ

čierne mleté korenie podľa chuti

1 PL citrónovej šťavy

Postup:

 

 

Červenú repu si očistíme a nakrájame na kocky.

Vložíme na panvicu a polejeme 2 lyžicami oleja. 

Miešame a pár minút opekáme. 

Zemiaky, aj mrkvu si očistíme.

Oba druhy zeleniny potom pokrájame na menšie kocky. 

Oboje pridáme na panvicu k červenej repe.

Premiešame, podlejeme vodou.

Dusíme pod pokrievkou asi 5 minút. 

Medzitým si pripravíme jednoduchú zálievku:

Do misky si dáme 3 lyžice oleja, pridáme citrónovú šťavu, 1/3 lyžičky soli, 1/2 lyžičky cukru, 1/2 lyžičky horčice.

Všetko dôkladne premiešame. 

Očistíme si cibuľu a nakrájame ju nadrobno.

Opečenú zeleninu z panvice preložíme do šalátovej misy,.

Pridáme pokrájanú cibuľu – ak chcete, cibuľu si môžete spariť vriacou vodou.

Pridáme aj kyslú kapustu a hrášok.

Teraz už všetko len okoreníme a zalejeme pripraveným dresingom. 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay