Ak vám uhorky prestali rásť, doprajte im túto vitamínovú bombu!

Naučte sa tento skvelý návod na domáci stimulátor rastu. 

 

 

Je to hotový poklad pre uhorky.

Budú po ňom rásť 10-krát rýchlejšie. 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Uhorkové kríčky budú zdravé a silné, takže sa rozhodne oplatí ich vyskúšať!

 

 

Podľa portálu retete-usoare potrebujete na túto výživu len dve suroviny z kuchyne a vodu. 

Tento rastový stimulant má pozitívny vplyv nielen na rastliny, ale aj na úrodu – plody budú ešte väčšie. 

Dôležité je však dodržať správny pomer!

Uhorky prestávajú rásť napríklad pri teplotných výkyvoch.

 

 

 

 

Ak teplota klesne pod 12 °C, prestanú rásť a pri teplote 15 °C rastú veľmi pomaly.

Druhým dôvodom môže byť nedostatok živín. 

Toto hnojivo si však dokáže jednoducho poradiť v oboch situáciách a podporiť rast uhoriek.

 

 

 

 

Potrebujeme:

10 l vody (čistej a odstátej pri teplote vzduchu nad 12 °C)

100 g čerstvého droždia alebo 1 ČL sušeného droždia

1 PL kryštálového cukru

Postup:

Droždie si rozdrobíme vo vedre s vodou, pridáme cukor.

Dobre premiešame, kým sa droždie nerozpustí. 

 

 

Necháme stáť na teplom a tmavom mieste aspoň 2 hodiny, ideálne 24 hodín. 

Potom roztok dôkladne premiešame.

Pod každý uhorkový krík nalejeme 200 – 500 ml tohto hnojiva. 

 

 

 

Pred pridaním hnojiva je veľmi dôležité uhorky dobre zaliať.

Na suchej pôde nebude mať kvasnicový roztok žiadny vplyv na plodiny.

Hnojenie sa vykonáva iba raz na začiatku sezóny, pretože ide o rastový stimulátor, vďaka ktorému rastlina začne už na druhý deň rýchlo rásť.

Postup je možné zopakovať iba vtedy, ak sú plodiny oneskorené vo vývoji alebo sú veľmi krehké.

Najskôr po 2 týždňoch od prvého hnojenia. 

 

 

 

 

Kvasnicový roztok možno použiť na všetky plodiny okrem okopanín. 

Hnojivo sa neodporúča skladovať a najlepšie je ho použiť ihneď po vylúhovaní.

Veľa šťastia!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash