plny-hrniec_transparent_negativ.png

Viedenský rez podľa Janky: Keď premýšľam, čo dobrého upiecť, vždy mi napadne toto – nesmierne chutné!

úžasný recept na Viedenský rez od Janky. Už som skúšala viacero receptov, ale tento je najlepší. Môže za to poriadna vrstva smotany na vrchu, je to fantastické, pečiem na každú oslavu.

Potrebujeme:

Cesto:

4 žĺtky

250 g pr. cukor

1 bal. vanilkový cukor

125 ml oleja

125 ml mlieko

300 g polohrubej múky

1 prášok do pečiva

sneh zo 4 bielkov

Na krém:

1 pomarančový Tang (šumienka v prášku)

1 liter vody

2 bal. pudingu Zlatý klas

Trochu cukru – podľa chuti

Na vrch:

400 g kyslej smotany

2 šľahačkové smotany

1 nátierkové maslo

5 lyžíc práškového cukru

1 želatínový stužovač za studena

Nakoniec:

pomarančový džús a dlhé piškóty + kvapku rumu

Postup:

Všetky prísady na cesto spracujeme – nakoniec vmiešame ručne sneh z bielkov a cesto natrieme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175 stupňov vo vyhriatej rúre asi 15 minút. Z mierne vychladnutej piškóty stiahneme papier na pečenie.

Svieža náplň: Tang, pudingové prášky a trochu cukru rozmiešame vo vode a uvaríme hustú hmotu. Rozotrieme rovnomerne na korpus. Necháme vychaldnúť a medzitým si pripravíme krém. Vymiešame kyslú smotanu s nátierkovým maslom, primeišame vyšľahanú šľahačku s cukrom a nakoniec aj stužovač za studena (prirpavený podľa návodu). Natrieme na vychaldnutú oranžovú hmotu. Potom už len na vrch položiť piškóty, krátko namočené do džúsu s kvapkou rumu. Môžeme dozdobiť polevou a dáme vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť!

Celý recept aj s obrázkami nájdete TU

Najlepšie recepty na dnes