Tento zákusok je veľmi podobný nášmu krémešu, ale neobsahuje šľahačku. Je veľmi jednoduchý a nádjete ho v každej dobre viedenskej cukrárni.
Potrebujeme:
1 balenie lístkového cesta
Krém:
1 l mlieka
2 vanilkové cukry
4 žltky
4 bielky
2 Zlaté klasy
2 PL kryštáľového cukru
3 PL práškového cukru
2 PL hladkej múky
Postup
Lístkové cesto rozvaľkáme. Obrátený plech potrieme studenou vodou a položíme naň lístkové cesto, ktoré popicháme vidličkou. Upečieme v trúbe vyhriatej na 220 stupňov do zlatej farby, vyberieme a necháme vychladnúť. Potom rozdelíme na 3 rovnaké diely.
Uvaríme si krém. V troche mlieka rozmiešame žltky, kryštáľový cukor, vanilkový cukor, Zlatý klas a múku. Vlejeme do zvyšného mlieka a uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Do vychladnutého krému vmiešame do tuha ušľahané bielky. Pripravený krém rozdelíme na dve polovice. Prvú rovnomerne natrieme na jeden upečený a vychladnutý plát cesta. Prikryjeme druhým plátom, opäť natrieme krém a posledný plát cesta. Vrch môžeme poliať ľubovolnou polevou a popkvapkať čokoládou, alebo len posypať práškovým cukrom.
Podávame vychaldené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)