plny-hrniec_transparent_negativ.png

Viedenský krémeš – najjednoduchší, aký som kedy piekla: Ochutnala som pred rokmi a zatiaľ ho iný krémeš neprekonal!

Tento zákusok je veľmi podobný nášmu krémešu, ale neobsahuje šľahačku. Je veľmi jednoduchý a nádjete ho v každej dobre viedenskej cukrárni.

Potrebujeme:

1 balenie lístkového cesta

Krém:

1 l mlieka

2 vanilkové cukry

4 žltky

4 bielky

2 Zlaté klasy

2 PL kryštáľového cukru

3 PL práškového cukru

2 PL hladkej múky

Postup

Lístkové cesto rozvaľkáme. Obrátený plech potrieme studenou vodou a položíme naň lístkové cesto, ktoré popicháme vidličkou. Upečieme v trúbe vyhriatej na 220 stupňov do zlatej farby, vyberieme a necháme vychladnúť. Potom rozdelíme na 3 rovnaké diely.

Uvaríme si krém. V troche mlieka rozmiešame žltky, kryštáľový cukor, vanilkový cukor, Zlatý klas a múku. Vlejeme do zvyšného mlieka a uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Do vychladnutého krému vmiešame do tuha ušľahané bielky. Pripravený krém rozdelíme na dve polovice. Prvú rovnomerne natrieme na jeden upečený a vychladnutý plát cesta. Prikryjeme druhým plátom, opäť natrieme krém a posledný plát cesta. Vrch môžeme poliať ľubovolnou polevou a popkvapkať čokoládou, alebo len posypať práškovým cukrom.

Podávame vychaldené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes