Viedenské zemiaky: Zabudnite na ťažké šaláty s majonézou, toto je najväčšia delikatesa zo zemiakov!

Výborný nápad na prílohu, ku ktorej nás inšpiroval recept z youtube, alebo hlavné jedlo ktoré pripravíte rýchlo a skutočne jednoducho.

Tajomstvo spočíva v správnej kombinácií surovín, ktorých výsledkom je jedno perfektné jedlo, ktoré hravo nahradí aj hlavný chod.

Zálievka pozostáva z kombinácie slaninky, masla a šľahačky.

Potrebujeme:

500 g zemiakov

150 g slaniny nakrájanej nadrobno

...

1 veľká cibuľa

Zálievka:

100 ml smotany na šľahanie (prípadne smotany na varenie)

Petržlenová vňať

Kúsok masla (asi 1-2 lyžičky)

1 lyžička horčice podľa chuti

Postup:

Zemiaky uvaríme domäkka v slanej vode.

Potom scedíme, očistíme a nakrájame na plátky.

Slaninku orestujeme na panvici.

Potom pridáme cibuľu a keď chytí zlatú farbu, vmiešame kúsok masla.

Zemiaky scedíme, pridáme na panvicu so slaninovou-cibuľkovou zmesou.

Primiešame aj smotanu.

Necháme chvíľu povariť,a by sa zmes zredukovala a potom už len ozdobíme petržlenovou vňaťou (prípadne pažítkou) a môžeme podávať.

Môžeme doladiť aj trochou horčice.

Prajeme vám dobrú chuť! :-) 

Video inšpirácia

https://youtu.be/-rFknYe8GNs