Viedenské kuriatko a novými zemiakmi a mrkvou: Geniálne papanie z jedného plechu, bez kopy špinavého riadu!

Výborný recept na pečené kuriatko (alebo len stehienka), ktoré poznám pod názvom Viedenské kuriatko. Je to celkom jednoduchý a naozaj chutný recept. 
Výborný recept na pečené kuriatko (alebo len stehienka), ktoré poznám pod názvom Viedenské kuriatko. Je to celkom jednoduchý a naozaj chutný recept.

Potrebujeme:

1 kg kuracích stehien
750 g novej mrkvy
2 ks cibule
6 ks nových zemiakov
2 ks petržlen
3 strúčiky cesnaku
2 dl suché víno
Soľ, čierne mleté korenie
sladká mletá paprika, korenie 7 bylín, alebo korenie na pečené kura
1 lyžicu citrónovej šťavy, olivový olej
Voliteľné: vetvičky rozmarínu

Postup:

Zeleninu očistíme a nakrájame na tenké pásiky, zemiaky a cibuľu môžeme nakrájať na mesiačiky. Nakrájanú zeleninu a zemiaky uložíme na väčší plech vyložený papierom na pečenie. Citrónovú šťavu zmiešame s trochou olivového oleja, soľou, korením a premiešame so zeleninou. Pridáme očistený na plátky nakrájaný cesnak. Mäso zo všetkých strán osolíme a okoreníme čiernym mletým korením. Uložíme ho na zeleninu, pokvapkáme zvyšnou citrónovou marinádou a nakoniec podlejeme bielym vínom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: reprofoto chefkoch