plny-hrniec_transparent_negativ.png

Majonézu ani neotvárajte: Viedenské zemiaky s extra chutnou zálievkou – netreba k nim ani hlavný chod!

Výborný nápad na prílohu, alebo hlavné jedlo ktoré pripravíte rýchlo a skutočne jednoducho. Tajomstvo spočíva v správnej kombinácii surovín, ktorých výsledkom je jedno perfektné jedlo, ktoré hravo nahradí aj hlavný chod. Zálievka pozostáva z kombinácie slaninky, masla a šľahačky.

Výborný nápad na prílohu, alebo hlavné jedlo ktoré pripravíte rýchlo a skutočne jednoducho. Tajomstvo spočíva v správnej kombinácií surovín, ktorých výsledkom je jedno perfektné jedlo, ktoré hravo nahradí aj hlavný chod. Zálievka pozostáva z kombinácie slaninky, masla a šľahačky.

Potrebujeme:

500 g zemiakov

150 g slaniny nakrájanej nadrobno

1 veľká cibuľa

Zálievka:

100 ml smotany na šľahanie (prípadne smotany na varenie)

Petržlenová vňať

Kúsok masla (asi 1-2 lyžičky)

1 lyžička horčice podľa chuti

Postup:

Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme domäkka v slanej vode.

Slaninku orestujeme na panvici, potom pridáme cibuľu a keď chytí zlatú farbu, vmiešame kúsok masla.

Zemiaky scedíme, pridáme na panvicu so slaninovou-cibuľkovou zmesou a primiešame aj smotanu. Necháme chvíľu povariť,a by sa zmes zredukovala a potom už len ozdobíme petržlenovou vňaťou (prípadne pažítkou) a môžeme podávať. Môžeme doladiť aj trochou horčice.

Prajeme vám dobrú chuť! :-) 

Najlepšie recepty na dnes