Viedenské knedle za 15-minút: Ak doma nájdete staršie rožky, pustite sa do nich – ide o fantastickú prílohu!

Poznáte viedenskú knedľu? Výborná príloha, alebo skvelá večera, stačí vám jednoduchá omáčka – u nás sa tieto knedle jedia aj len tak .

Poznáte viedenskú knedľu? Výborná príloha, alebo skvelá večera, stačí vám jednoduchá omáčka – u nás sa tieto knedle jedia aj len tak.

Potrebujeme:

6 starších rožkov alebo žemlí nakrájaných nadrobno

250 ml mlieka

2 vajcia

olej na pokvapkanie

140 g hrubej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Petržlenku

Postup:

Nakrájané žemle zalejeme mliekom s vajíčkami, pokvapkáme olejom a necháme chvíľku stáť – zatiaľ si môžeme dať variť vodu. Potom do zmesi pridáme múku, petržlenku a rukami navlhčenými v studenej vode urobíme asi 10 guličiek – knedličiek.

Varíme vo vriacej osolenej vode 8 minút. Z tejto dávky je asi 10 knedlí. Ďalšou možnosťou je knedle upraviť na pare.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)