VIANOČNÝ krémeš za 20 minút: Na sviatky musím kúpiť viac lístkového cesta – rýchly a jednoduchý recept na BOŽSKÝ dezert!

Nadýchaný dezert pripravený z pár jednoduchých ingrediencií, ktorý vám spestrí sviatočný stôl.

U nás si na ňom pochutnávame aj vo všedný deň.

 

 

Úžasný recept na lahodný krémový dezert z youtube kanála Ricette dolci.

...

Potrebujeme:

1 rolku lístkového cesta

Na krém:

250 ml mlieka

2 žĺtky

citrónovú kôru

90 g kryštálového cukru

20 g kukuričného škrobu (2 PL)

200 ml smotany na šľahanie

Postup:

Do rajnice pridáme žĺtky.

Potom pridáme cukor a metličkou vymiešame.

 

 

Pridáme škrob.

Nastrúhame citrónovú kôru a zamiešame.

 

 

Do zmesi nalejeme mlieko a premiešame.

Potom rajnicu premiestnime na sporák, privedieme do varu a miešame, kým nevznikne krém.

 

 

Krém vložíme do misky, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Lístkové cesto prekrojíme na polovicu a jednu polovicu nakrájame na 15 štvorcov.

 

 

Do druhej polovice cesta spravíme vidličkou dierky.

Cesto aj s papierom preložíme na plech, vložíme do rúry a necháme piecť 20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do misky nalejeme smotanu a mixérom vyšľaháme krém.

Krém rozdelíme na dve časti a jednu časť vložíme do cukrárskeho vrecka.

 

 

Vychladnutý puding vložíme do misky so smotanovým krémom a mixérom zašľaháme.

Pudingový krém nanesieme na plát cesta a rovnomerne rozotrieme.

 

 

Na vrch nanesieme pomocou vrecka smotanový krém.

A potom naukladáme štvorce z upečeného cesta.

 

 

Dezert vložíme na 30 minút do chladničky.

Potom posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay