Málokto pozná tento recept na vianočný dezert: Veľmi chutný zákusok, ktorý sa topí v ústach!

Neodolateľný niekoľkovrstvový vianočný krémový dezert, ktorý sa okamžite stane sviatočným hitom.

Predstavuje súhru chutí, ktoré sa pohrajú s vašimi zmyslami.

 

 

Famózny recept na najlahodnejší vianočný dezert z youtube kanála Tolle Rezepte.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na cesto:

110 g hladkej múky

20 g kakaa

4 g kypriaceho prášku

1 ČL perníkového korenia (škorica, koriander, klinčeky, badián, kardamón, muškátový oriešok, zázvor)

1/2 ČL škorice

2 stredne veľké vajcia

malú štipku soli

8 g vanilkového cukru

80 g kryštálového cukru

70 ml mlieka (izbovej teploty)

30 g rastlinného oleja

Na krém:

 

 

750 ml mlieka

200 g kryštálového cukru

16 g vanilkového cukru

80 g kukuričného škrobu

250 ml studeného mlieka

4 vajcia (veľkosť M)

360 g masla

350 g konzervovaných mandarínok

15 ks veľkých piškót

mandarínkovú šťavu

Na biely krém:

 

 

250 g smotany na šľahanie

8 g zahusťovadla smotany

30 g práškového cukru

8 g vanilkového cukru

Na ozdobenie:

50 g mliečnej čokolády

Postup:

Do misky s múkou pridáme kakao.

Ďalej pridáme prášok do pečiva, perníkové korenie, škoricu a všetko spolu premiešame metličkou.

 

 

Do samostatnej misky pridáme vajcia, štipku soli, vanilkový cukor a metličkou vyšľaháme.

Do zmesi nasypeme cukor a zamiešame.

 

 

Ďalej pridáme olej, mlieko a dôkladne vymiešame.

Nakoniec cez sitko preosejeme kakaovú zmes a vymiešame krém.

 

 

Krém nalejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.

Formu vložíme do rúry a pečieme 20 minút pri teplote 175°C.

 

 

Do nádoby pridáme cukor, vanilkový cukor, škrob a metličkou premiešame.

Mlieko privedieme do varu a 250 ml z celkového množstva nalejeme do zmesi a zamiešame.

 

 

V miske rozšľaháme vajíčka, nalejeme do zmesi a zamiešame.

Mlieko v hrnci privedieme na strednej teplote do varu, prilejeme vajíčkovú zmes a za miešania, keď sa objavia prvé bublinky, varíme asi 30 sekúnd, kým nezhustne.

 

 

Puding prelejeme do sklenenej formy, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Vychladnuté cesto vodorovne prekrojíme na polovicu a jednu časť vložíme do formy na pečenie.

 

 

Do misky pridáme zmäknuté maslo a mixérom ho šľaháme asi 3-4 minúty.

Postupne do masla pridávame po dvoch polievkových lyžiciach puding a mixérom vyšľaháme.

 

 

Druhú časť cesta nadrobíme v miske, pridáme polovicu pudingu a špachtľou miešame.

Potom puding nanesieme na cesto vo forme a rovnomerne rozotrieme.

 

 

Do misky precedíme šťavu z konzervovaných mandarínok a poukladáme ich na dezert.

Nanesieme ďalšiu vrstvu pudingu a zarovnáme.

 

 

V šťave z mandarínok ponamáčame piškóty a poukladáme ich na puding.

Dezert vložíme na 3 hodiny do chladničky.

 

 

Do hlbokej misky nalejeme smotanu, pridáme zahusťovadlo, cukor, vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme krém.

Šľahačku natrieme na piškóty a dezert vyberieme z formy.

 

 

Vrch ozdobíme rozpustenou čokoládou a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay