Neodolateľný niekoľkovrstvový vianočný krémový dezert, ktorý sa okamžite stane sviatočným hitom.
Predstavuje súhru chutí, ktoré sa pohrajú s vašimi zmyslami.
Famózny recept na najlahodnejší vianočný dezert z youtube kanála Tolle Rezepte.
Potrebujeme:
Na cesto:
110 g hladkej múky
20 g kakaa
4 g kypriaceho prášku
1 ČL perníkového korenia (škorica, koriander, klinčeky, badián, kardamón, muškátový oriešok, zázvor)
1/2 ČL škorice
2 stredne veľké vajcia
malú štipku soli
8 g vanilkového cukru
80 g kryštálového cukru
70 ml mlieka (izbovej teploty)
30 g rastlinného oleja
Na krém:
750 ml mlieka
200 g kryštálového cukru
16 g vanilkového cukru
80 g kukuričného škrobu
250 ml studeného mlieka
4 vajcia (veľkosť M)
360 g masla
350 g konzervovaných mandarínok
15 ks veľkých piškót
mandarínkovú šťavu
Na biely krém:
250 g smotany na šľahanie
8 g zahusťovadla smotany
30 g práškového cukru
8 g vanilkového cukru
Na ozdobenie:
50 g mliečnej čokolády
Postup:
Do misky s múkou pridáme kakao.
Ďalej pridáme prášok do pečiva, perníkové korenie, škoricu a všetko spolu premiešame metličkou.
Do samostatnej misky pridáme vajcia, štipku soli, vanilkový cukor a metličkou vyšľaháme.
Do zmesi nasypeme cukor a zamiešame.
Ďalej pridáme olej, mlieko a dôkladne vymiešame.
Nakoniec cez sitko preosejeme kakaovú zmes a vymiešame krém.
Krém nalejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.
Formu vložíme do rúry a pečieme 20 minút pri teplote 175°C.
Do nádoby pridáme cukor, vanilkový cukor, škrob a metličkou premiešame.
Mlieko privedieme do varu a 250 ml z celkového množstva nalejeme do zmesi a zamiešame.
V miske rozšľaháme vajíčka, nalejeme do zmesi a zamiešame.
Mlieko v hrnci privedieme na strednej teplote do varu, prilejeme vajíčkovú zmes a za miešania, keď sa objavia prvé bublinky, varíme asi 30 sekúnd, kým nezhustne.
Puding prelejeme do sklenenej formy, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Vychladnuté cesto vodorovne prekrojíme na polovicu a jednu časť vložíme do formy na pečenie.
Do misky pridáme zmäknuté maslo a mixérom ho šľaháme asi 3-4 minúty.
Postupne do masla pridávame po dvoch polievkových lyžiciach puding a mixérom vyšľaháme.
Druhú časť cesta nadrobíme v miske, pridáme polovicu pudingu a špachtľou miešame.
Potom puding nanesieme na cesto vo forme a rovnomerne rozotrieme.
Do misky precedíme šťavu z konzervovaných mandarínok a poukladáme ich na dezert.
Nanesieme ďalšiu vrstvu pudingu a zarovnáme.
V šťave z mandarínok ponamáčame piškóty a poukladáme ich na puding.
Dezert vložíme na 3 hodiny do chladničky.
Do hlbokej misky nalejeme smotanu, pridáme zahusťovadlo, cukor, vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme krém.
Šľahačku natrieme na piškóty a dezert vyberieme z formy.
Vrch ozdobíme rozpustenou čokoládou a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: