plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nadýchaný VIANOČNÝ perník – ako vatička: Najjednoduchší koláčik pod slnkom, deti by ho jedli od rána do večera!

Koláčik je veľmi jemný, nadýchaný a skutočne jednoduchý na prípravu. Zvlášť deti ho doslova zbožňujú.

Vynikajúci a nadýchaný perník s vôňou škorice, ktorým celý rok, ale zvlášť vianočné sviatky sa mi spájajú s jeho vôňou.

 

 

Koláčik je veľmi jemný, nadýchaný a skutočne jednoduchý na prípravu.

Zvlášť deti ho doslova zbožňujú.

Potrebujeme:

400 g múka polohrubá

300 g práškový cukor

2 ks vajíčka

500 ml mlieko

100 ml olej

1 balíček prášok do perníka

1/2 ČL sóda bikarbóna

4 PL džem do cesta

2 PL kakao

mletá škorica

Na vrch:

 

 

džem

čoko poleva na ozdobenie

čokoládové zdobenie

Postup:

Vymiešame vajíčka s cukrom

 

 

Pridáme džem a olej – premiešame.

Primiešame aj mlieko.

 

 

Nakoniec pridáme aj všetky sypké suroviny:

múku, prášok do perníka, kakao a sódu.

Ja si koláčik neviem predstaviť bez vôňe škorice, takže pridávam aj tú.

 

 

Poriadne vymiešame vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme 30min pri 180 stupňoch.

Vychladnutý koláč potrieme džemom.

 

 

Ja zvyknem ešte poliať čoko polevou, alebo posypať čokoládovou ryžou.

Polevu robím klasicky:

 

 

Nad parou rozpustím celú čokoládu s trochou oleja.

A len nalejem na džemovú vrstvu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes