plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vianočný dezert pripravený za niekoľko minút: Žiadne pečenie v rúre a žiadna želatína!

Jednoduchá príprava a skvelá krémová chuť vás doslova ohromí.

Tento famózny dezert spája najlepší recept na palacinky a neodolateľný smotanový krém.

 

 

Jednoduchý a rýchly recept na viacvrstvový dezert z youtube kanála  Zdravo a chutne.

Potrebujeme:

400 ml mlieka

30 g masla

20 g kakaa

50 g kryštálového cukru

2 ČL instantnej kávy

80 g hladkej múky

2 vajcia

Na krém:

600 ml smotany na šľahanie

70 g kryštálového cukru

1 g vanilky

250 g smotanového syra

Postup:

Do rajnice na sporáku nalejeme mlieko.

Pridáme cukor, kakao a na miernom ohni metličkou premiešame.

 

 

Pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí.

Potom pridáme instantnú kávu, zamiešame a necháme variť.

 

 

Kakaovú zmes prelejeme do hlbokej misy a necháme vychladnúť.

Potom pridáme vajcia, múku a metličkou vyšľaháme.

 

 

Cesto nalejeme na palacinkovú panvicu a osmažme z oboch strán do hneda.

Hotové palacinky (9 ks) poukladáme na tanier.

 

 

Do samostatnej hlbokej misky nalejeme smotanu.

Pridáme cukor a mixérom vyšľaháme krém.

 

 

V malej miske zmiešame smotanový syr s trochou šľahačky a zmes pridáme do misky.

Mixérom vyšľaháme hustý krém.

 

 

Krém nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka na palacinku.

Rozotrieme a preložíme ďalšou palacinkou.

Palacinku potlačíme tanierom.

 

 

Nanesieme ďalšiu vrstvu krému, preložíme palacinkou.

Takto pokračujeme až po poslednú vrstvu.

 

 

Na vrch a boky dôkladne rozotrieme krém.

Vrch posypeme kakaovým práškom a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes