plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vianočná roláda hotová za 10 minút: Nepotrebujete rúru, ani vajcia a chutí fantasticky!

Na prípravu vianočných dobrôt nepotrebujete veľa času, ak si zvolíte recepty, ako je tento.

Dezert je hotový za 10 minút a nemusíte ani zapínať rúru.

Skvelá voľba pre zaneprázdnených!

 

 

Tento jednoduchý recept z youtube vás zachráni a pripravíte vďaka nemu skvelý dezert nielen na Vianoce.

Potrebujeme:

350 g sušienok

4 – 5 PL kakaa

50 g masla

250 ml vlažného mlieka

230 ml šľahačkovej smotany

40 g práškového cukru

120 g mascarpone

2 – 3 PL kokosu

2 – 3 PL kakaa

Postup:

Sušienky si vložíme do mixéra a rozmixujeme ich na prach. 

 

 

Pridáme 4 – 5 lyžíc kakaa a opäť spolu rozmixujeme, aby sa obe zložky spojili.

Vzniknutú suchú zmes nasypeme do misky, maslo si roztopíme v hrnci a všetko zmiešame. 

Následne nalejeme ešte mlieko a vypracujeme kompaktné sušienkové cesto. 

 

 

Teraz si do misy nalejeme šľahačkovú smotanu, nasypeme do nej práškový cukor a vyšľaháme hustú šľahačku. 

 

 

Do šľahačky postupne zašľaháme mascarpone, vďaka čomu vznikne hustý kompaktný krém.

Polovicu krému si odložíme na zdobenie a do zvyšného krému zašľaháme strúhaný kokos.

Sušienkové cesto si preložíme na papier na pečenie a na ňom z neho vyvaľkáme obdĺžnik s rozmermi 35 x 25 cm. 

Na vyvaľkané sušienkové cesto rovnomerne rozotrieme kokosový krém a zrolujeme. 

Boky rolády vyplníme krémom, potom ju zabalíme do papiera na pečenie a odložíme do chladničky na 3 – 4 hodiny. 

Do krému, ktorý sme si odložili, pridáme kakao a dobre vymiešame.

 

 

Roládu odbalíme z papiera, odrežeme konce, položíme ju na podnos a celú ju potrieme kakaovým krémom. 

Trochu krému si preložíme do zdobiaceho vrecka a na vrchu roládu ozdobíme.

Môžeme ju prípadne ozdobiť ešte čerešňami, či iným ovocím a lístkami mäty. 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes