Žiaden cukor, žiadne pečenie a máte fantasticky chutný dezert ku kávičke, alebo aj a sviatočný stôl.
Tieto nepečené koláčiky nielen krásne vyzerajú a chutia, ale aj skutočne dlho vám vydržia.
Tento nápad sme pre vás našli na youtube.
Potrebujeme:
700 g pražených arašidov
4-5 lyžíc medu
400 g tmavej čokolády (nesladenej)
Voliteľné:
3 polievkové lyžice rastlinného oleja (voliteľné)
trocha bielej čokolády na ozdobu (voliteľné)
Postup:
Najskôr si pripravíme arašidový základ.
Jednoducho arašidy dáme do mixéra a rozmixujeme.
K arašidom pridáme med.
Med musí byť tekutý nie tuhý.
Dobre premiešame rukami – med je dobré pridávať postupne počas miešania.
Teraz hmotu preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Prikryjeme fóliou a rozvaľkáme na požadovanú veľkosť a hrúbku.
Je na vás, či bude výsledný dezert tuhší alebo tenší.
Vždy záleží na tom, akú veľkú formu použijete.
V recepte je použitá forma s rozmermi 30×26 cm.
Teraz preložíme do formy.
Do hrnca s hrubším dnom preložíme čokoládu a 3 lyžice oleja.
Rozpustíme na plameni a zalejeme cesto (samozrejme, nezabudnite odstrániť z povrchu fóliu).
Necháme stuhnúť a vrch môžete potom už len dozdobiť bielou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: