Vianočný CHEESECAKE za 10 minút + Chladenie: Žiadne pečenie, žiadna želatína ani vajcia!

Neuveriteľne jemný a chutný dezert, pripravený bez pečenia a bez stabilizátorov, akými sú vajcia a želatína!

Tento dezert zaručene nenechá  nikoho ľahostajným! Cheesecake s arašidami a šľahačkou!

 

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

Na základ:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

– 200 g čokoládových sušienok;

– 100 g vyprážaných arašidov;

– 80 g masla.

Krém:

– 200 g smotanového syra;

– 200 g arašidového masla;

-100 ml šľahačky min. 30 %;

Na vrch:

-300 ml šľahačky min. 30 %;

– 40 g práškového cukru.

Na ozdobu:

oriešky a čokoláda

Tortu sme pripravovali do formy s priemerom 18 cm.

Postup:

1.Pripravte základ: čokoládové sušienky rozdrvte mixérom.

 

 

2. Pražené arašidy rozdrvte mixérom.

3.Sušienky a arašidy vložte do misky.

Pridajte rozpustené maslo. Dobre premiešajte.

4. Vzniknutú zmes rovnomerne rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie, pričom pokryjete dno a čiastočne aj steny.

Dobre vtlačte lyžicou, aby ste získali kompaktný vrch.

 

 

5. Dajte stuhnúť do chladničky.

6.Pripravte si krém: do misky dajte smotanový syr a arašidové maslo.

Vyšľahajte mixérom do hladka.

 

 

7. Šľahačku (studenú, čerstvú z chladničky) šľahajte mixérom dotuha.

Krúživými pohybmi zapracujte do smotanového syra, pričom miešajte zdola nahor.

8. Výslednú zmes rovnomerne rozložte na plech.

9. Cheesecake dáme do chladničky na 30 minút.

10.Pripravte šľahačku: šľahačku (studenú, čerstvú z chladničky) a práškový cukor dáme do hlbokej misy. Šľahajte mixérom, kým sa nie je tuhá.

11. Šľahačku rovnomerne rozotrite na krém.

 

 

12. Cheesecake dáme do chladničky ešte na 30 minút.

13. Vyberte ho z podnosu a položte na tanier.

14. Ozdobte nasekanými vlašskými orechmi a rozpustenou čokoládou.

15. Porcujte a podávajte!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels