Nepečené koláčiky – vianočné zemiačiky podľa pani Helenky!

Tieto nepečené vianočné koláčiky zaujmú už na prvý pohľad a po zahryznutí aj svojou vynikajúcou chuťou.

 

 

Neváhajte a vyskúšajte tieto sviatky niečo nové – vianočné zemiačiky sú na sviatočné maškrtenie ako stvorené.

Jedná sa o veľmi chutné a veľmi jednoduché nepečené vianočné koláčiky, ktoré sme našli na kanáli Helenčino pečení – Helena Vybíralová

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

250 g detskej krupice

250 g práškového cukru

100 g masla

4 lyžice vody

Mandľovú arómu

70 ml vody

100 ml rumu

50 g kakaa

40 g práškového cukru

240 g piškót

Na plnenie:

čokoládový krém

Postup:

Do misky napsypeme krupicu, práškový cukor, maslo, vodu, mandľovú arómu.

Vypracujeme jednotné cesto.

Cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke odležať do druhého dňa.

 

 

Teraz si pripravíme zvyšok dezertu.

Piškóty naplníme čokoládovým krémom  (vždy plníme dve detské piškóty.

Dáme dobre stuhnúť, aby sa piškóty dobre balili do cesta.

Teraz so do misky preosejeme kakao a práškový cukor.

Do inej misky si nalejeme vodu a rum.

Cesto, ktoré je dobre odležané rozdelíme na polovice, krátko prepracujeme v rukách a rozvaľkáme medzi dvoma kusmi fólie natenko.

Z cesta vykrajujeme kruhy.

 

 

Plnené piškóty krátko namočíme do zmesi vody a rumu.

Teraz zabalíme do cesta a nakoniec do sypkej zmesi kakaa a cukru.

Hotvo, vynikajúce vianočné koláčiky sú pripravené!

Recept na čokoládový krém

 

Pridávam aj môj obľúbený recept na čokoládový krém.

Potrebujeme:

1 zlatý klas

300 ml mlieka

100 g čokolády na varenie

250 g masla

3 lyžice práškového cukru

Postup:

Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu dáme čokoládu rozlámanú na kúsky, pridáme kúsok masla (cca 50 g) a miešame do úplného rozpustenia.

Za občasného miešania necháme vychladnúť.
Potom po kúskoch všľaháme zvyšné maslo a podľa chuti dosladíme.

Krém je potrebné hlavne dôkladne našľahať, aby mal správnu konzistenciu. Je veľmi dobrý aj na zdobenie. Podľa toho, akú čokoládu použijete, budete mať bledší, alebo tmavší odtieň krému. Ja som už robila aj s mliečnou aj s extra tmavou čokoládou.

Najčastejšie ale robím s obyčajnou čokoládou na varenie.

Video návod:

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels