Keď som videla šuhajdy, ktoré uverejnila pani Denisa Bitarovska, bolo rozhodnuté. Čo na tom, že je ešte len november, hneď som ich musela vyskúšať. A samozrejme podľa toho najlepšieho receptu. Sú nesmierne chutné a jedli by sme ich pokojne aj do nemoty. Ak máte radi šuhajy aj vy, na tomto recepte si určite pochutnáte.
Potrebujeme:
Čokoláda:
150 g čokoláda
125 g stužený tuk
1-2 lyžice kakao
Náplň:
50 ml silná káva (espreso)
100 g kryštálový cukor
1 bal. vanilkový cukor
100 g mleté orechy
50 g stužený tuk
podľa chuti rum
Postup:
Príprava je veľmi jednoduchá, nezabudnite si však nakúpiť papierové košíčky, do ktorých budeme šuhajdy pripravovať.
Cukor zalejeme uvarenou kávou a za stáleho miešania na miernom ohni chvíľu povaríme.
Následne pridáme orechy a ešte chvíľku necháme prevariť (na miernom ohni a stále miešame), do horúceho pridáme stužený tuk a miešame, kým sa to nespojí a nakoniec dáme trochu rumu a necháme vychladnúť.
Na miernom ohni rozpustíme stužený tuk, do teplého pridáme čokoládu a 1 lyžicu kakaa (keď sa mi zdá čokoláda málo tmavá, pridám ešte 1 lyžicu kakaa).
Miešame, kým sa všetko nespojí (nevariť!).
Lyžičkou nalejeme do papierových košíčkov trochu čokolády, necháme chvíľu stuhnúť, každý košíček chytíme do ruky a trochu nakloníme, aby sa čokoláda dostala aj na steny.
Na stuhnutú čokoládu urobíme orechovú plnku a zalejeme čokoládou. Necháme stuhnúť.