plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vianočné šuhajdy – nebíčko v papuľke: Iný recept už ani nehľadajte, tieto sú najlepšie!

Keď som videla šuhajdy, ktoré uverejnila pani Denisa Bitarovska, bolo rozhodnuté. Čo na tom, že je ešte len november, hneď som ich musela vyskúšať. A samozrejme podľa toho najlepšieho receptu. Sú nesmierne chutné a jedli by sme ich pokojne aj do nemoty. Ak máte radi šuhajy aj vy, na tomto recepte si určite pochutnáte.

Potrebujeme:

Čokoláda:

150 g čokoláda

125 g stužený tuk

1-2 lyžice kakao

Náplň:

50 ml silná káva (espreso)

100 g kryštálový cukor

1 bal. vanilkový cukor

100 g mleté orechy

50 g stužený tuk

podľa chuti rum

Postup:

Príprava je veľmi jednoduchá, nezabudnite si však nakúpiť papierové košíčky, do ktorých budeme šuhajdy pripravovať.

Cukor zalejeme uvarenou kávou a za stáleho miešania na miernom ohni chvíľu povaríme.

Následne pridáme orechy a ešte chvíľku necháme prevariť (na miernom ohni a stále miešame), do horúceho pridáme stužený tuk a miešame, kým sa to nespojí a nakoniec dáme trochu rumu a necháme vychladnúť.

Na miernom ohni rozpustíme stužený tuk, do teplého pridáme čokoládu a 1 lyžicu kakaa (keď sa mi zdá čokoláda málo tmavá, pridám ešte 1 lyžicu kakaa).

Miešame, kým sa všetko nespojí (nevariť!).

Lyžičkou nalejeme do papierových košíčkov trochu čokolády, necháme chvíľu stuhnúť, každý košíček chytíme do ruky a trochu nakloníme, aby sa čokoláda dostala aj na steny.

Na stuhnutú čokoládu urobíme orechovú plnku a zalejeme čokoládou. Necháme stuhnúť.

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes