Fantastický recept od Petry K., na Vianoce s ním zabudujte. U nás si už sviatky bez týchto papučiek nevieme predstaviť!
Potrebujeme:
Na spodné cesto:
70 g polohrubej múky
70 g práškového cukru
70 g pomletých olúpaných mandlí
70 g masla
1 žĺtok
1 lyžica rumu
Na vrch (do formičiek osie hniezda):
160 g pomletých piškót
160 g práškového cukru
60 g masla
50 g pomletých orechov
3 lyžice rumu
2 lyžice mlieka
1 lyžička kakaa holandského typu
Na krém:
80 g masla
40 g práškového cukru
50 ml vaječného likéru
50 g sušeného mlieka
Postup:
1. Do misy dáme múku, mandle, cukor, naporciované maslo. Uhnetieme na sypkú hmotu, pridáme rum a žĺtok. Spracujeme na cesto a dáme najmenej 2 hodiny vychladiť. Z vyvaľkaného cesta vykrajujeme ováliky, ktoré pečieme na sucho na 180 ° C.
2. Suroviny na osie hniezda spracujeme na cesto, ktoré plníme do polovičky otváracej formičky. Vyklopíme a necháme oschnúť.
3. Príprava krému: Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme likér zmiešaný so sušeným mliekom a všetko dôkladne rozmixujeme.
4. teraz prichádza lepenie. Do osieho hniezda nastriekame krém a prilepíme k oválu. Priamo na ovále ešte dozdobíme