Mám recept na najlepšie VIANOČNÉ marokánky: Keď ich raz ochutnáte, iné koláčiky už ani ani nebudete skúšať!

Tieto koláčiky nemajú najmenšiu chybu a zaručene si na nich pochutná celá vaša rodina.

Pani Janka má recept na fantastické vianočné koláčiky Marokánky.

Sú nielen veľmi chutné, ale aj skutočne jednoduché a rýchle na prípravu.

 

 

Ak hľadáte odskúšaný recept na vynikajúce vianočné pečivo, práve ste ho našli!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

 

 

1 smotana na šľahanie (250ml)

100g cukru

1 lyžica medu

30g masla

40g hladkej múky

200-250g sekaných orechov (rôzne druhy namiešať)

100g kandizovaného ovocia

hrozienka (dala som od oka)

Na poliatie:

Čokoláda

Kúsok stuženého tuku

Postup:

 

 

Do kastrólika dajte zvariť smotanu s maslom, cukrom a medom.

Pomaly vsypte múku.

Prevarte kým nevznikne hustá kaša.

 

 

Vsypte orechy, hrozienka, kandizované ovocie.

Všetko dôkladne premiešajte.

Mokrými rukami odoberám kôpky.

 

 

Ukladáme ich na plech s medzerami, pretože cesto má tendenciu sa trochu zväčšiť.

Pečiem vo vyhriatej trúbe na 170 – 180 °C asi 15 – 20 minút.

 

 

Ke’d začnú boky Marokánky hnednúť, koláčik je upečený.

Nechajte úplne vychladnúť a polejte čokoládovou polevou, alebo čokoládou s kúskom tuku, tak ako ja (samotná čokoláda je veľmi tuhá).

 

 

Sú veľmi dobré a to som už vyskúšala veľa receptov.

Pri tomto zostanem.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash