Poviem vám, vyskúšala nesmierne veľa receptov na linecké pečivo a k tomuto sa vrátim zakaždým.
Koláčiky sú jemnejšie ako z klasického lineckého – trik je v tom, že okrem múky sa do cesta pridáva aj solamyl, pudingový prášok a kyslá smotana.
Skúste toto vylepšenie, naozaj to stojí za to.
Recept inšpirovaný postupom z youtube.
Potrebujeme:
20 dkg solamylu
1 vanilkový pudingový prášok
20 dkg hl.múky
20 dkg tuku (HERA)
15 dkg práškového cukru
1 bal prášku do pečiva
1 žĺtok
3 lyžice kyslej smotany
Postrúhaná citrónová kôra
Marmeláda na lepenie
Postup:
Premiešame sypké prísady.
Pridáme žĺtok, maslo a smotanu.
Rukami vypracujeme jednotné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme 24 hodín v chladničke.
Potom cesto vyvaľkáme a na posypanej doske vykrajujeme tvary.
Pečieme pri teplote 180 stupňov.
Čas pečenia si treba ustrážiť, pretože každá rúra pečie inak.
Dôležité je, aby bol povrch svetlunký.
Lepíme a opaľujeme .
Najskôr v čokoláde, potom v orechoch, kokose.
Alebo len posypeme práškový cukrom.
Ak chcete, aby vám orechy na pečive držali, potrite povrch šťavou z kompótu a obaľte.
Ja som druhú stranu obalila v čokoláde.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)