Vianočné koláčiky jemnejšie ako linecké: Odkedy mám tento recept, klasiku už nepečiem – každý chce len toto pečivo!

Poviem vám, vyskúšala nesmierne veľa receptov na linecké pečivo a k tomuto sa vrátim zakaždým.

Koláčiky sú jemnejšie ako z klasického lineckého – trik je v tom, že okrem múky sa do cesta pridáva aj solamyl, pudingový prášok a kyslá smotana.

Skúste toto vylepšenie, naozaj to stojí za to.

Recept inšpirovaný postupom z youtube.

Potrebujeme:

20 dkg solamylu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vanilkový pudingový prášok

20 dkg hl.múky

20 dkg tuku (HERA)

15 dkg práškového cukru

1 bal prášku do pečiva

1 žĺtok

 

 

3 lyžice kyslej smotany

Postrúhaná citrónová kôra

Marmeláda na lepenie

Postup:

Premiešame sypké prísady.

Pridáme žĺtok, maslo a smotanu.

 

 

Rukami vypracujeme jednotné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme 24 hodín v chladničke.

Potom cesto vyvaľkáme a na posypanej doske vykrajujeme tvary.

Pečieme pri teplote 180 stupňov.

 

 

Čas pečenia si treba ustrážiť, pretože každá rúra pečie inak.

Dôležité je, aby bol povrch svetlunký.

 

 

Lepíme a opaľujeme v čokoláde, orechoch, kokose.

Alebo len posypeme práškový cukrom.

 

 

Ak chcete, aby vám orechy na pečive držali, potrite povrch šťavou z kompótu a obaľte.

Ja som druhú stranu obalila v čokoláde.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay