plny-hrniec_transparent_negativ.png

ČAJOVÉ koláčiky jemnejšie ako linecké: Odkedy mám tento recept, klasiku už nepečiem – každý chce len toto pečivo!

Poviem vám, vyskúšala nesmierne veľa receptov na linecké pečivo a k tomuto sa vrátim zakaždým. Koláčiky sú jemnejšie ako z klasického lineckého – trik je v tom, že okrem múky sa do cesta pridáva aj solamyl, pudingový prášok a kyslá smotana.

Skúste toto vylepšenie, naozaj to stojí za to. Recept inšpirovaný z youtube a upravený podľa môjho vkusu.

Potrebujeme:

20 dkg solamylu

1 vanilkový pudingový prášok

20 dkg hl.múky

20 dkg tuku (HERA)

15 dkg práškového cukru

1 bal prášku do pečiva

1 žĺtok

3 lyžice kyslej smotany

Postrúhaná citrónová kôra

Marmeláda na lepenie

Postup:

Premiešame sypké prísady.

Pridáme žĺtok, maslo a smotanu.

Rukami vypracujeme jednotné cesto.

Zabalíme do fólie a necháme 24 hodín v chladničke.

Potom cesto vyvaľkáme a na posypanej doske vykrajujeme tvary.

Pečieme pri teplote 180 stupňov.

Čas pečenia si treba ustrážiť, pretože každá rúra pečie inak.

Dôležité je, aby bol povrch svetlunký.

Lepíme a opaľujeme v čokoláde, orechoch, kokose, alebo len posypeme práškový cukrom.

Ak chcete, aby vám orechy na pečive držali, potrite povrch šťavou z kompótu a obaľte.

Ja som druhú stranu obalila v čokoláde.

 

Najlepšie recepty na dnes