Obed, ktorý si vaša rodina zamiluje: Neuveriteľne ľahký a chutný recept!

Musím sa priznať, že bravčové karé som pripravoval veľmi málo, pretože sa mi zdalo suché.

Ale v takejto podobe a ingredienciami má u nás pevné miesto na jedálničku.

 

 

Výborný recept na jemné bravčové karé s omáčkou z panvice z youtube kanála Varte s Charlesom.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

700 g bravčového karé

soľ

mleté čierne korenie

rastlinný olej

3 cibule

400 g šampiňónov

4 strúčiky cesnaku

70 g masla

2 poháre vody

4 zrnká nového korenia

2 bobkové listy

2 PL sójovej omáčky

1 ČL provensálskych bylín

1/2 ČL mletého čierneho korenia

1 PL pšeničnej múky

300 ml smotany na varenie

Postup:

Bravčové mäso nakrájame na plátky.

Plátky naukladáme na tvrdú podložku, prekryjeme fóliou a z oboch strán tĺčikom vyklepeme.

 

 

Plátky posypeme soľou a korením a dôkladne rukou votrieme do mäsa.

Panvicu na sporáku naolejujeme, vložíme mäso a smažíme z každej strany 3-4 minúty.

 

 

Osmažené mäso vyberieme na tanier.

Nakrájanú cibuľu vložíme do panvice a smažíme 5 minút.

 

 

Cesnak roztlačíme nožom, na drobno nasekáme a pridáme do panvice.

Premiešame a smažíme 1 minútu.

 

 

Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a zamiešame.

Potom pridáme maslo, všetko spolu premiešame a smažíme 10 minút.

 

 

Potom nalejeme vodu, pridáme nové korenie, bobkový list a sójovú omáčku.

Ďalej pridáme provensálske byliny, čierne korenie a zamiešame.

 

 

Vložíme mäso, prekryjeme pokrievkou a varíme 30 minút.

Do uzatvárateľného pohára pridáme múku, smotanu, uzavrieme a pretrepeme.

 

 

Smotanu nalejeme do panvice, premiešame, prekryjeme a varíme 30 minút.

Hotové mäso servírujeme s omáčkou a varenými zemiakmi.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay