plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vianočná BRAVČOVÁ šunka podľa 100-rokov starého receptu: Najobľúbenejšia POCHÚŤKA na sviatočné chvíle!

Vianočná šunka podľa receptu môjho deda.

Dobrá je aj kupovaná v obchode.

 

 

Ale keď si ju pripravím sám, chutí lepšie, lebo viem, čo jem.

Unikátny recept na najchutnejšiu domácu šunku z portálu przyslijprzepis.

Potrebujeme:

1 bravčové stehno

4 strúčiky cesnaku

3 bobkové listy

6 zrniek nového korenia

 

 

nakladaciu soľ

soľ

majorán

bazalku

mleté čierne korenie

 

 

Postup:

Šunku dôkladne umyjeme.

Osušíme papierovou utierkou a potrieme nakladacou soľou.

Vložíme do kamenného hrnca.

 

 

Hrniec vložíme na tri dni do chladničky.

Šunku dvakrát denne obraciame.

Po troch dňoch vyberieme šunku a opláchneme.

 

 

Dôkladne osušíme.

Potrieme majoránom a bazalkou.

Potom šunku vložíme do sieťky.

 

 

Pod sieťku poukladáme plátky cesnaku.

V hrnci prevaríme vodu.

Dochutíme soľou a korením.

 

 

Pridáme bobkové listy a nové korenie.

Do vriaceho vývaru vložíme ochutenú šunku.

Varíme jednu hodinu (voda nesmie vrieť, lebo bude šunka suchá).

 

 

Potom šunku necháme vo vývare vychladnúť.

Šunku vyberieme.

Vývar precedíme cez sitko.

 

 

Zo šunky odstránime sieťku.

Odstránime cesnak.

Šunku umyjeme v čistom vývare, aby sme odstránili prebytočné bylinky.

 

 

Potom šunku položíme na ozdobený tanier.

Nakrájame na plátky.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes