Dobrá je aj kupovaná v obchode.
Ale keď si ju pripravím sám, chutí lepšie, lebo viem, čo jem.
Unikátny recept na najchutnejšiu domácu šunku z portálu przyslijprzepis.
Potrebujeme:
1 bravčové stehno
4 strúčiky cesnaku
3 bobkové listy
6 zrniek nového korenia
nakladaciu soľ
soľ
majorán
bazalku
mleté čierne korenie
Postup:
Šunku dôkladne umyjeme.
Osušíme papierovou utierkou a potrieme nakladacou soľou.
Vložíme do kamenného hrnca.
Hrniec vložíme na tri dni do chladničky.
Šunku dvakrát denne obraciame.
Po troch dňoch vyberieme šunku a opláchneme.
Dôkladne osušíme.
Potrieme majoránom a bazalkou.
Potom šunku vložíme do sieťky.
Pod sieťku poukladáme plátky cesnaku.
V hrnci prevaríme vodu.
Dochutíme soľou a korením.
Pridáme bobkové listy a nové korenie.
Do vriaceho vývaru vložíme ochutenú šunku.
Varíme jednu hodinu (voda nesmie vrieť, lebo bude šunka suchá).
Potom šunku necháme vo vývare vychladnúť.
Šunku vyberieme.
Vývar precedíme cez sitko.
Zo šunky odstránime sieťku.
Odstránime cesnak.
Šunku umyjeme v čistom vývare, aby sme odstránili prebytočné bylinky.
Potom šunku položíme na ozdobený tanier.
Nakrájame na plátky.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!