Netreba variť, netreba piecť: Príprava tejto rolky vám zaberie len pár minút, lepší dezert však nekúpite ani cukrárni!

Fantastický recept aj pre úplných začiatočníkov. Táto roláda je naozaj jednoduchá a veľmi, preveľmi chutná. :-)

Potrebujeme:

200 g mletých detských piškót

150 g práškového cukru

3 lyžice kakaa

3 lyžice rumu

Šálku studenej silnej instantnej kávy

...

Náplň:

125 g zmäknutého masla

1 žĺtok

50 g práškového cukru

strúhaný kokos

potravinová fólia alobal

Postup:

Zmiešame mleté piškóty, cukor, kakao a rum.

Do zmesi prilievame studenú kávu tak, aby vzniklo tvarovateľné cesto (vo výsledku je to asi 100 ml).

Maslo, žĺtok a cukor vyšľaháme do peny.
Na dosku rozprestrieme fóliu, na ňu cesto (snažíme sa upraviť do tvaru obdĺžnika), opäť plát fólie a vyvaľkáme asi 0,5 cm hrubú obdĺžnikovú placku.

Potrieme krémom a pomocou spodnej fólie stočíme do rolády. Obalíme v strúhanom kokose, pevne zabalíme do alobalu a uložíme do chladničky (najlepšie cez noc).

Druhý deň nakrájame na plátky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)