plny-hrniec_transparent_negativ.png

Odkedy mám tento recept, iné nátierky už nerobím: Nesmrteľný RECEPT na VIANOČNÚ nátierku, nič sa na ňu nechytá!

Už som vyskúšala množstvo receptov na domáce nátierky.

 

 

Vždy sa ale vrátim k tomuto jednému.

Najchutnejší recept na nátierku je ten najstarší – originál podľa ČSN.

Ak hľadáte tip na vynikajúce sviatočné pohostenie, práve ste ho našli.

Túto nátierku treba robiť do tej najväčšej misy.

Potrebujeme:

 

 

75 g šunka, saláma, alebo varené či pečené kuracie mäsko

200 g (topený) syr tavený

75 g maslo

25 ml mlieko

15 g horčica plnotučná

35 g cibuľa

3 ks vajcia (uvarené na tvrdo) vajcia

2 g soľ

podľa chuti vňať petržlenová

Voliteľné:

Nakladaná mrkva

Nakladané huby

Bylinky podľa chuti

Postup:

Vajcia uvaríme na tvrdo.

 

 

Očistíme ich a pripravíme ostatné suroviny.

Šunku, salámu  alebo mäso rozmixujeme alebo pomelieme.

Varené alebo pečené mäso stačí narhať.

Zmäknuté maslo rozmiešame s taveným syrom, mliekom a horčicou na krém.

Ak chcete, namiesto mlieka môžete použiť smotanu.

Pridáme mäso (salámu, šunku, alebo pečené či varené mäso).

 

 

Pridáme aj rozotreté vaječné žĺtky a rozmiešame.

Vaječné bielky a cibuľu nakrájame na drobno.

Tiež ich pridáme do krému.

 

 

Ochutíme soľou a posekanou petržlenovou vňaťou.

Podávame vychladené na chlebe alebo s pečivom.

TIP:
Nátierku môžete vylepšiť pridaním rôznych prísad.

Skúste napríklad nakladanú zeleninu, huby alebo olivy.

 

 

Ja som do nej naposledny pridala kúsky pečeného kurčaťa a bola to skutočne delikatesa.

Nátierka je zakaždým fantastická a pritom úplne jednoduchá.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes