VIANOČNÁ kokosová rolka bez pečenia, bez varenia: Stačí len zabaliť a v chladničke vydrží až do Vianoc!

Nadýchaná kokosová plnka s lahodným kakaovým cestom a jemnou vôňou kávy podľa receptu z youtube. Presne takto si predstavujem pohodové  popoludnie. Nechajte stres a náhlenie sa za oknami vášho bytu a vychutnajte si dezert plný skvelých chutí. Pripravíte ho za niekoľko minút a čo je najlepšie, nemusíte vôbec zapínať rúru ano sporák. Tomu sa hovorí chutné šetrenie energií, nemyslíte? :-)

Potrebujeme:

Cesto

300 g maslových sušienok

150 g práškového cukru

3 lyžice kakaa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 ml silnej čiernej kávy „turka“ aj so zrniečkami

50 ml rumu

strúhaný kokos na posypanie

Krém

150 g roztopeného masla (namiesto masla môžete použiť puding, mascarpone…)

50 g práškového cukru

50 g strúhaného kokosu

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto. Sušienky rozdrvíme a vo väčšej miske k nim pridáme práškový cukor, kávu, rum a kakao. Všetky ingrediencie dôkladne vymiesime rukou a nevypracujeme tuhé cesto.

Cesto potom zabalíme do fólie a necháme odpočívať v chladničke.

Medzitým si pripravíme plnku. Rozpustené maslo spolu s cukrom vyšľaháme do penista a pridáme strúhaný kokos. Všetky ingrediencie metličkou vymiešame do hladkého krému.

Keď je cesto dostatočne vychladené, vyberieme ho z chladničky a rozvaľkáme medzi dvoma fóliami. Tvar cesta by mal obdĺžnik s hrúbkou cca 0,5 cm.

Na cesto nanesieme kokosovú plnku a opatrne zrolujeme.

Pripravenú roládu dáme na hodinu stuhnúť do chladničky. Pred servírovaním ju posypeme kokosom.